Filip Silić, Dominik Brčić i Mateo Brandić (s lijeva) Foto: Martin Novosel

Silić u napadu, Brčić u obrani, Brandić u servisu među najboljima u Superligi

| 25.11.2020. u 11:08h | Objavljeno u Sport

Do kraja jesenskog dijela prvenstva u Superligi preostala su još dva kola. Kitro Varaždin će u 10. kolu gostovati kod Rovinja, a u 11. kolu dočekati Zadar, ukoliko se prvenstvo ranije ne odgodi zbog situacije s koronavirusom.

Kitro Varaždin je do sada odigrao sedam utakmica u prvenstvu u kojima je upisao četiri pobjede i tri poraza, među kojima se najviše ističe pobjeda na gostovanju kod šesterostrukog prvaka Hrvatske, Mladosti Ribole Kaštele. Trenutno zauzimaju peto mjesto na tablici u konkurenciji 11 momčadi.

Osim ekipnog uspjeha, momčad ima i značajne pojedince koji su svojim učinkom u samom vrhu lige. Listu najboljih u napadu predvodi Igor Omrčen iz OK Splita sa 7.8 izravnih poena po setu, dok se na petom mjestu nalazi igrač Kitro Varaždina Filip Silić sa 4.81 izravna poena po setu, odnosno zabio je 101 poen u ukupno 21 odigranom setu.

Prošlogodišnje pojačanje Mateo Brandić se također iskazao za varaždinsku momčad u servisu. U 21 setu je zabio osam asova što je prosjek od 0.38 aseva po setu, a s tim učinkom je 17. ponajbolji server u ligi.

Osim u napadu, i u obrani Kitro Varaždin ima aduta u samom vrhu lige. Dominik Brčić je u 21 odigranom setu ostvario 16 blokada, što je 0.76 blokada po setu, 11. u ligi po svom učinku u obrani.