Hrvatska seniorska reprezentacija u čijem je sastavu nastupio Enes Garibović pod vodstvom izbornika Esada Garibovića

Enes Garibović zlatni i srebrni, Erik Đula srebrni, Mateo Foder brončani na 18. Croatia Openu

| 1.10.2018. u 10:40h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Od petka do jučer, u sportskoj dvorani Zamet u Rijeci, održan je 18. međunarodni karate turnir „Croatia Open“, jedan od najjačih međunarodnih karate turnira u ovom dijelu Europe. Nastupilo 1906 natjecatelja iz 25 zemalja svijeta

Za Karate klub Varaždin nastupili su Robert Fejzulahu i Enes Garibović. Fejzulahu je nastupio je u kategoriji seniori +84kg, gdje je u 1. kolu tijesno izgubio od reprezentativca Češke Hermanna s 3:2. Bio je ovo prvi Robertov turnir u seniorskoj konkurenciji, jer je zadnji nastup imao prije 5 godina u juniorskoj konkurenciji.

Enes Garibović nastupio je u kategoriji seniori do 75kg. U 1. kolu pobijedio je predstavnika Makedonije Nestorovskog rezultatom 1:1 (prvi napravio bod), u 2. kolu svladao je predstavnika Italije Gruera rezultatom 6:0, u 3. kolu bio je bolji od Švicarca Brunnera rezultatom 3:0, a u polufinalu je pobijedio reprezentativca Makedonije Zaborskog s 2:0.

U finalnom meču, Enes Garibović se sastao s reprezentativnim kolegom Martincem i nakon izjednačenog rezultata 0:0 na kraju meča izgubio je sudačkim izglasavanjem 3:2. Garibović je nastupio u ekipnom dijelu natjecanja, kao član seniorske reprezentacije Hrvatske,koja je osvojila prvo mjesto.

Ovaj međunarodni turnir bio je odlična provjera za daljnja natjecanja Premier Lige,od kojih je sljedeća u Tokyu, od 12. do 14. listopada i narednog SP koje će se održati u Madridu, od 6. do 11. studenog. Seniorsku reprezentaciju Hrvatske vodio je izbornik Esad Garibović.

Od članova Karate kluba Ivanec nastupio je Erik Đula, koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji mlađi učenici borbe -34 kg, dok je Mateo Foder osvojio brončanu medalju u katama u kategoriji mlađih učenika.