Elma Garibović je u borbi za broncu izgubila od predstavnice Italije i na kraju zauzela 5.mjesto

Elma Garibović izgubila borbu za broncu na Grand Prixu Croatia u Samoboru

| 13.1.2019. u 18:37h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Samoboru je održan 28. međunarodni karate turnir „Grand Prix Croatia“, koji je okupio 1 618 natjecatelja, iz 212 klubova i 24 države svijeta. Turnir spada u kategoriju jednog od najjačih karate turnira u Europi.  Za Karate klub Varaždin nastupili su Elma i Enes Garibović.

Elma Garibović nastupila je u kategoriji mlađe seniorke do 61kilogram. U 1. kolu pobijedila je predstavnicu Bjelorusije rezultatom 3:2. U 2. kolu je izgubila od, kasnije pobjednice kategorije, predstavnice Slovačke rezultatom 3:1.

U prvoj borbi repasaža Elma Garibović je pobijedila predstavnicu Srbije rezultatom 3:3 (u slučaju izjednačenog rezultata, pobjeđuje borac koji je prvi napravio bod, prednost prvog boda). U borbi za brončano odličje, izgubila je od predstavnice Italije rezultatom 3:0 te zauzela 5.mjesto.

Enes Garibović je nastupio u najatraktivnijoj kategoriji turnira, Seniori Open, otvorena seniorska kategorija, gdje se 50 seniora borilo za glavnu nagradu. Enes Garibović lani je osvojio treće mjesto u toj kategoriji, no ove godine mu to nije pošlo za rukom.

U 1. kolu pobijedio je predstavnika Ukrajine rezultatom 2:0, u 2. kolu svladao je reprezentativnog kolegu Fajerbacha rezultatom 6:2, a u 3. kolu, ujedno finalu svoje liste, izgubio je od predstavnika Makedonije rezultatom 1:1 (prednost prvog boda) i time završio svoj nastup na Grand Prix Croatia.

Ovaj je turnir poslužio kao priprema u najvažnija natjecanja ove godine; Series A i Premier Lige, te Europsko prvenstvo krajem ožujka, gdje će se skupljati bodovi za Olimpijske Igre 2020. Sljedeći nastup Enesa Garibovića očekuje za dva tjedna na Premier Ligi u Parizu.