Elitna liga: Plitvica (G) izbjegla dno tablice, slavila na domaćem terenu Foto: Martin Novosel

Elitna liga: Plitvica (G) izbjegla dno tablice, slavila na domaćem terenu

VV | 4.6.2023. u 21:22h | Objavljeno u Sport

U Ligi za ostanak Elitne lige odigrana su sva tri susreta, a Plitvica (G) je unatoč najlošijem skoru prije zadnjih pet kola prvenstva uspjela slaviti u četiri susreta, uključujući i u današnjem susretu na domaćem terenu protiv Dubravke-Zagorca kojeg su svladali sa 2:0 te su izbjegli posljednje mjesto na kojem su bili gotovo čitavu sezonu. Bruno Cindrić je zabio gol za 1:0 u 34. minuti, dok je konačnih 2:0 postavio Valentino Brezovec u 37. minuti.

Plitvica (G) je posljednje mjesto prepustila Zelengaju koji je izgubio na gostovanju kod Poleta (C) sa 4:3. Polet (C) je poveo golom Renata Veselnika u 4. minuti, Zelengaj je preokrenuo rezultat golovima Vilima Horvata u 5. i 42. minuti te Valentina Mlakar u 12. minuti, ali je domaćin ipak došao do pobjede svojim preokretom golovima Marka Vidrača u 68. i 82. minuti te Karla Leskovara u 86. minuti susreta. Faustino Douglas De Souza, igrač gostujuće momčadi, je zbog dva žuta kartona zaradio isključenje, prvog je dobio u 73. minuti zbog preoštrog starta, a drugog u 90.+2. minuti također zbog preoštrog starta.

Jalžabet je na gostovanju kod Budućnosti iz Vidovca slavio sa 2:1. Oba gola za momčad Jalžabeta je zabio Marko Premužić u 24. i 57. minuti susreta, dok je domaćin u 75. minuti smanjio na 2:1 golom Igora Margetića.