Elitna liga: Neočekivan poraz Bednje na domaćem terenu, Jalžabet na vrhu Foto: Martin Novosel/Ilustacija/ArhivaVV

Elitna liga: Neočekivan poraz Bednje na domaćem terenu, Jalžabet na vrhu

vv | 13.10.2024. u 18:03h | Objavljeno u Sport

Danas su odigrana tri susreta 9. kola Elitne lige u kojem je najveće iznenađenje priredio Razvitak koji je slavio na gostovanju kod vodeće Bednje, slavili su 2:1 golom u samoj završnici susreta. Bednja je povel pogotkom Gabriela Pavline u 17. minuti, ali su gosti nedugo nakon toga ipak izjednačili golom Darija Šinceka u 32. minuti susreta. Rezultat je bio 1:1 do kraja 90. minute susreta i kada se činilo da će obje momčadi podijeliti bodove, Leo Tropšek je donio gostima sva tri boda pogotkom u samoj završnici tj. četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Put do pobjede im je bio olakšan crvenim kartonom u redovima domaćeg sastava, naime Marin Mašić je morao napustiti teren nakon što je skupio dva žuta kartona, jedan u 19. minuti zbog preoštrog starta i drugi u 71. minuti zbog oštrog starta na igraču u obećavajućoj prilici. Ovim porazom je vrh tablice od Bednje preuzela momčad Jalžabeta.

Polet (T) je gostovao kod Mladosti (M) i upisao 3:1 pobjedu. Gosti su poveli 3:0 pogotcima Renata Sakača u 9. minuti, Marina Šinjorija u 21. minuti te Denisa Bartolca u 79. minuti, dok počasni gol za domaćine zabio Bojan Herceg u kasnoj 87. minuti susreta.

Nedeljanec je dobro počeo sezonu, ali je u posljednja četiri susreta bez pobjede, a danas je na gostovanju kod Dubravke-Zagorca upisao svoj treći poraz prvenstva, domaćin je slavio s 2:0. Strijelac oba pogotka za Dubravku-Zagorac bio je Patrik Rauš koji je prvo tresao mrežu gostiju u 28. minuti, a potom i u 73. minuti susreta.