Ivica Solomun već je osam mjeseci bio trener slovenskog Zavrča

EKSKLUZIVNO: Ivica Solomun ponovno trener slovenskog Zavrča

| 10.11.2015. u 20:24h | Objavljeno u Sport

Varaždinski nogometni stručnjak Ivica Solomun ponovno je preuzeo trenersku klupu slovenskog prvoligaša Zavrča. Solomun je već jednom, od prosinca 2014. do sredine kolovoza 2015., vodio momčad Zavrča, a uprava kluba odlučila mu je, poslije osam mjeseci, zahvaliti na suradnji, nakon trećeg uzastopnog poraza i to od momčadi Celja 2:1.

S pomlađenom ekipom Solomun je u sezoni 2014./2015. stigao do petog mjesta u Prvoj slovenskoj ligi prošle sezone, a sada je na klupi Zavrča naslijedio Milka Đurovskog, koji je bio trener dvadesetak dana, točnije dva kup susreta i dvije prvenstvene utakmice.

- Par dana nakon odlaska iz Zavrča uprava kluba ponudila mi je rad s mlađim kategorijama, no ja sam odlučio da budem trener seniora i tražio sam novi angažman, posebno prema Istoku. Jučer me telefonski nazvao Miran Vuk, otišao sam na razgovor u Zavrč i vrlo brzo smo pronašli zajednički jezik oko strategije, te dogovorili suradnju do 31. svibnja 2016. godine. Ambicije kluba su pokušati uloviti izlazak na europsku scenu. Momčad ima par novih igrača u odnosu na ekipu kada sam napustio klub, tako da ih dobro poznajem i trebao bi brzo uči u kolotečinu - rekao je Solomun koji je danas sa sastavin Zavrča već odradio dva treninga.

Zavrč je trenutačno na 5. mjestu tablice s 26 bodova, a prva je Olimpija s 38 bodova. Solomun će debitirati na klupi Zavrča u subotu 21. studenog u 16 sati kada će igrati u gostima kod osmoplasiranog sastava Luka Koper.