Edo Klein već treću godinu trenira momčad s japanskog otoka Hokkaido

Edo Klein iz Japana: Život se vraća u normalu, iako nisam puno osjetio velike promjene

| 19.3.2020. u 15:34h | Objavljeno u Sport

Varaždinski odbojkaški trener Edo Klein (37) osvojio je drugo mjesto sa svojim japanskim drugoligašem Voreas Hokkaido iz grada Asahikawa na otoku Hokkaido, čime je stekao pravo nastupa u dodatnim kvalifikacijama za plasman u najelitniju japansku V ligu. Zbog situacije s korona virusom japansko prvenstvo u Drugoj ligi nije završeno do kraja, a nakon odluke o otkazivanju prvenstva upitno je hoće li Kleinova momčad odigrati i dva kvalifikacijska susreta za plasman u prvu ligu.

Guverner Hokkaida danas je proglasio prekid izvanrednih mjera, iako je i dalje preporučen oprez, no stvari se polako vraćaju u normalu, izvijestio nas je Edo Klein.

- Na Hokkaidu je zabilježeno najviše slučajeva oboljelih od virusa,a eksplodirao je u drugoj polovici veljače, nakon čega su zatvorili škole, fakultete, dok je ljudima preporučeno rade od kuće, ako su to u mogućnosti. Kafići i trgovine radili su normalno, a nije bilo panike oko kupovine hrane. Nisam puno osjetio velike promjene išao sam u dućan, teretana je normalno radila, a sada se stvari polako vraćaju u normalu. Zbog Olimpijskih igara prvoligaško odbojkaško prvenstvo je završilo ranije. Košarka je napravila trotjednu stanku, a već prošli vikend odigrane su utakmice. Održan je i sumo turnir,kao i Tokyo maraton, koji je bio malo prilagođen novonastaloj situaciji. Posljednjih dana broj oboljelih se smanjuje. Japanci su se pokazali koliko su disciplinirani, svi nose maske, sve dezinficiraju, ostaju kod kuće ako se ne osjećaju najbolje. Virus je došao u Japan puno ranije nego u Europu, tu je već dva mjeseca i nijeni u jednom trenutku izmakao kontroli - rekao je Klein.

Opširnije o uspjehu varaždinskog odbojkaškog trenera čitajte u novom tiskanom broju Varaždinskih vijesti koji će biti u prodaji u ponedjeljka, 23. ožujka, u poslijepodnevnim satima.....