Stjepan Hunjak i Timotej Kocen na pobjedničkom postolju u Vodicama Foto: BK Maraton Kreidler

Dvostruka pobjeda za Maraton Kreidler u Vodicama i Grazu

| 27.4.2016. u 09:02h | Objavljeno u Sport

Biciklistički klub Maraton Kreidler iz Novog Marofa protekli vikend je vrlo uspješno sudjelovao na dvije utrke. Prva je utrka vožena u Statteggu kraj Graza na stazi na kojoj će se voziti Europsko prvenstvo do 17 godina u kolovozu, a na kojoj je Timotej Kocen osvojio odlično osmo mjesto, dok je Stjepan Hunjak 15. mjesto u konkurenciji 30 vozača iz austrijskih, čeških, slovenskih, njemačkih i hrvatskih klubova. Laura Horvat se u ženskoj konkurenciji plasirala se na 13. mjesto.

Nakon uspješnog nastupa u Austriji, vozači su se uputili u Vodice gdje se održala druga utrka Kupa Hrvatske. U konkurenciji mlađih juniora (U-17), dvostruka pobjeda za Maraton Kreidler gdje je prvo mjesto osvojio Stjepan Hunjak, a drugo Timotej Kocen. Laura Horvat u ženskoj konkurenciji zauzela je peto mjesto. Da ne bi bili sami na postolju, pobrinuli su se Josip Meštrić koji se je plasirao na treće mjesto u konkurenciju juniora i Ivan Ružman na drugo mjesto u konkurenciji Sport.

Kako je ovo bila kup utrka svakako treba spomenuti Dragana Mihaleca na šestom mjestu u konkurenciji Sport i Branimira Šafrana na petom mjestu u konkurenciji Vetarana A. U najjačoj muškoj konkurenciji ELITE, Matija Meštrić osvojio je 13. mjesto u konkurenciji talijanskih, slovenskih, francuskih i hrvatskih klubova što je izuzetno veliki uspjeh.

U ukupnom poretku hrvatskih klubova, Maraton Kreidler zauzeo je odlično treće mjesto te potvrdio da trenutno spada u sam vrh hrvatskog biciklizma.

-Sezona je tek počela, a uspjesi koje smo do sad ostvarili su nevjerojatni, ne samo da smo u vrhu hrvatskog biciklizma nego se ravnopravno možemo boriti s međunarodnom konkurencijom. Nakon Graza odvoziti i pobijediti utrku u Vodicama  je izuzetno veliki uspjeh. Ovi rezultati zaslužuju svaki respekt i velika su motivacija za dalje, ovim putem moramo se zahvaliti trgovini bicikla Beciklin na vrhunskim Kreidler biciklima, ali i roditeljima koji podržavaju i ulažu jako puno - rekao je trener kluba Branimir Štimec koji je zadovoljan rezultatima prošlog vikenda.

Sljedeća utrka već je u subotu u Sloveniji na Kamniku, staza koja je iz svjetske serije C1.