Druga ML Sjever: Varaždin bez problema svladao Virku, Grafičar uvjerljiv kod Koprivnice Foto: KK Varaždin/Ilustracija

Druga ML Sjever: Varaždin bez problema svladao Virku, Grafičar uvjerljiv kod Koprivnice

vv | 27.10.2024. u 10:28h | Objavljeno u Sport

U trećem kolu Druge ML Sjever, nastupila su sva tri domaća predstavnika i upisala dvije pobjede i jedan poraz. Varaždin je na domaćem terenu slavio protiv Virke s visokih 54 koša razlike, pobijedili su sa 117:63. Utakmica je bila praktički riješena već na poluvremenu kada je domaći sastav imao prednost od 31 koša razlike, 59:28. Najbolji strijelac u redovima domaćeg sastava je bio Filip Majdak s 20 koševa, a pratili su ga Lovre Štambuk s 19 koševa, Petar Glumac s 18 koševa i Kruno Smontara s 15 koševa, dok su najbolji strijelci u redovima gostiju bili S. Petrović i T. L. Radović sa 16 koševa.

Grafičar je na sličan način bio uvjerljiv na gostovanju kod Koprivnice kod koje su slavili s visokih 90:54, s 36 koševa razlike. I na tom susretu je pitanje pobjednika bilo praktički riješeno na poluvremenu kod vodstva ludbreškog sastava 47:25. Matija Valdec je bio najbolji strijelac Grafičara na susretu s 22 koševa, dok su Bono Krušelj i Filip Crnković zabili 13 koševa za pobjednički sastav.

Ivančica se jedina morala pomiriti s porazom u ovom kolu, izgubili su na gostovanju kod Podravca, aktualnog prvaka i najjačeg kluba lige posljednjih nekoliko godina. Domaći sastav je svladao momčad iz Ivanca s 99:78. Martin Fištrek je bio najbolji strijelac Ivančice u porazu s 20 koševa, dok je Vito Strunjak zabio 15 koševa.

Varaždin je prva momčad lige s tri pobjede u prva tri susreta, Grafičar se nalazi na četvrtom mjestu s dvije pobjede i jednim porazom, dok je Ivančica osma s pobjedom i porazom i susretom manje u ligi koja broji 11 ekipa. U idućem 4. kolu, Varaždin ide u Križevce na teško gostovanje kod Radnika, dok će Ivančica ugostiti Mladost iz Đurđevca, a Grafičar će biti slobodan.