Druga gimnazija Varaždin predstavlja Hrvatsku na Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu

vv | 21.7.2023. u 20:04h | Objavljeno u Sport

Hrvatski školski sportski savez sudjelovat će na Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu koje se održava u Rabatu, Maroko od 22. do 31. srpnja 2023. godine.

ISF World School Football Championship organizira Svjetska školska sportska federacija, a Hrvatsku će predstavljati ekipa mladića iz Druge gimnazije Varaždin. Pod hrvatskom zastavom natječu se Ivan Tomičić, Mihael Jagaćić, Leon Brlek, Borna Pahor, Borna Horvat, Vito Crleni, Ivan Vugrinec, Filip Hrženjak, Tin Levanić, Tomica Fijačko, Benjamin Kovačić, Marko Grđan, Niko Blaguški, Mateo Djak, Noa Darabuš, Domagoj Vincek, Josip Paljak te Mihael Jagačić uz medijsku podršku učenika Nikole Pošte te trenersko vodstvo profesora Darija Kosa i Gorana Labaša. Delegaciju uz njih čine i Zdravka Grđan iz Druge gimnazije Varaždin, Marija Bobinski iz HŠSS-a, te nogometni sudac Filip Hirš. 

U najavnom videu II gimnazije Varaždin saznajemo da treniraju svaki dan u iščekivanju ovog Prvenstva. Očekuju dobar nogomet, vrućinu, ali i dobru zabavu. Vesele se saznati koliko daleko mogu doći – idemo Hrvatska!

Naime, na protekla tri svjetska natjecanja Druga gimnazija Varaždin osvojila je 3. mjesto 2016. godine na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj i dva puta 11. mjesto na Svjetskim nogometnim prvenstvima u Češkoj 2017. i Srbiji 2019. godine.

Ždrijeb je održan početkom srpnja, a Hrvatska je kao nositelj skupine izvučena u skupini D te će naši sportaši u skupini igrati protiv reprezentacija Kine, Irana i Ukrajine.

Na ovom će prvenstvu sudjelovati i IPL učenica novinarka Liv Lulić iz Prve hrvatske riječke gimnazije koja je hrvatska medijska predstavnica u novoj suradnji potaknutoj uspjehom projekta „Igram, pišem, lajkam“.

Učenici će predstavljati Republiku Hrvatsku i Hrvatski školski sportski savez na turniru, ali i na popratnim događanjima poput Kulturne večeri i Noći nacija, koje ćemo također pratiti na ISF TV-u i na našim društvenim mrežama.

Želimo im puno uspjeha na ovom prvenstvu!

Galerija slika