Dražen Besek proveo je nešto manje od godinu dana na Malti Foto: Dražen Novosel

Dražen Besek više nije trener prvoligaša s Malte

| 7.12.2016. u 10:39h | Objavljeno u Sport

Iako je prošle sezone s momčadi osvojio treće mjesto u nacionalnom prvenstvu, te izborio nastup u Kupu UEFA, gdje je zaustavljen u trećem pretkolu, čime je ostvario najveći uspjeh u povijesti Birkirkare i malteškog klupskog nogometatog , Dražen Besek više nije trener tog malteškog prvoligaša. Na klupi ga je naslijedio njegov pomoćnik Varaždinca Nikola Jaroš.

Besek je s momčadi dobo krenuo u ovo prvenstvo, no lošiji rezultati u posljednje vrijeme rezultirali su sporazumnim raskidom suradnje Birkirkare i varaždinskog nogometnog stručnjaka.

Upravi Birkirakare nisu bila po volji dva poraza u Kupu i nedjeljni prvenstveni poraz od Harbuna (0:2). Nakon 14 kola Birkirkara je na 5. mjestu s 24 boda, 8 manje od prvoplasiranog Hiberniansa. 

Podjsetimo, Besek je s Birkirkarom u prvom pretkolu Kupa UEFA eliminirao Široki, u drugom škotski Hearts. da bi tek u trećem pretkolu Birkirkara bila zaustavljena od ruskog Krasnodara.

Rezultat malteških amatera pod Besekovim vodstvom bio je veliko iznenađenje, pa je čak i malteška predsjednica upriličila primanje za stručni stožer Birkirkare.