Susret Varaždina i Šibenika igra se pred praznim tribinama Gradskog stadiona u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

Deni Jurić i Šibenik ostavili Varaždin na posljednjem mjestu tablice

| 7.11.2020. u 16:51h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice u Varaždinu, u kojoj je Šibenik s tri gola Deni Jurića pobijedio Varaždin 3:1, pri čemu je jedini gol za domaćina postigao Leon Benko.

Igrat će se tri minute sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti udarac s dvadesetak metara u lijevu stranu gola Šibenika upućuje Drožđek, Labrović odbija loptu.

U 88. minuti dvije izmjene kod Šibenika, teren su napustili Ćurić i Ampem,  a ušli su Alimi i Laća.

U 80. minuti sa 18 metara desno iskosa pucao je Skorup, ali preko gola Šibenika.

U 79. minuti dvije izmjene kod Varaždina umjesto Đuraseka i Memije u igri su Skorup i Peco.

U 73. minuti Drožđek je pucao sa 16 metara pod gredu gola Šibenika, Labrović skreće loptu u korner.

U 72. minuti dvije izmjene kod Šibenika igru su napustili trostruki strihjelac Jurić i Todoroski, a ušli su Sahiti i Pajić.

U 70. minuti Varaždin je smanjio na 1:3, golom Benka glavom, nakon ubačaja Drožđeka s desne strane. Benko je pred golom loptu zahvatio glavom i poslao ju u mrežu.

U 68. minuti nakon dodane lopte od Drožđeka s lijeve strane,. Elezi je pucao s dvadesetak metara, ali točno po sredini gola,

U 64. minuti opomena za Todora Todoroskog.

U 57. minuti 3:0 za Šibenik, a strijelac je opet Deni Jurić. Bio je to udarac gostujućeg napadača s oko 30 metara lijevo iskosa od gola Varaždina i dojam je da je lopta iznenadila golmana Horkaša.

U 55. minuti Petković udarcem glavom, nakon ubačaja Drožđeka s lijeve strane, pogađa okvir gola gostiju već svladanog Labrovića.

U 51. minuti opomena za Elezija zbog prigovora sucu na njegovu odluku.

Varaždin je puno agresivnije ušao u nastavak utakmice, naravno nema se što čekati s obzirom na negativn rezultat.

Počelo je drugo poluvrijeme, dvije izmjene kod Varaždina, Umjesto Grgeca i Kolarića u igri su Elezi i Benko.Šibenik je u nastavak ušao s igračima koji su završili prvi dio.

Kraj prvog poluvremena, nakon kojeg Šibenik golovima Deni Jurića u 8. i 26. minuti vodi 2:0. Bilo je to poluvrijeme u kojem je Varaždin imao 6 a gosti 4 udarca prema golu, od kojih je domaćin imao 4 udarca u okvir gola, a Šibenik tri. U kornerima je bilo 4:2, u prekršajima 5:7, a posjed lopte je bio 57:47 posto za varaždinsku momčad. Trener Toplak imat će u poluvremenu dosta toga reći svojim igračima i očito će posegnuti za izmjenama.

U prvoj  minutu sudačke nadoknade vremena nakon ubačaja Memije Labrović je loše intervenirao lopta je došla za Đuraseka,koji iz blizine glavom pogađa gredu od koje se lopta odbioja pred golom u Đuraseka i odlazi izvan granica igrališta. Nevjerojatno je što je promašio Đurasek. Propala je još jedna velika prilika za postizanje pogotka.

Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade vremena.

U 44. minuti pokušao je udarcen po zemlji Petković, Labrović je odbio loptu, koju je iz drugog pokušaja uhvatio.

Nema kaznenog udarca jer je bilo zaleđe igrača Šibenika u toj akciji tako da je nakon intervencije iz VAR sobe Vidulin pokazao da je lopta za Varaždin.

U 32 minuti sudac Vidulin je pokazao na bijelu točku za Šibenik jer je Milić navodno igrao rukom u svom kaznenom prostoru. U VAR sobi se provjerava da li je kazneni udarac za Šibenik.

U 29. minuti nakon ubačaja s lijeve strane pred gol Šibenika najviši je u skoku bio Obregon i pucao glavom, ali je vratar Šibenika obranio njegov udarac.

U 28. minuti Drožđek iz slobodnog udarca šalje loptu pod gredu gola gostiju, Labrović skreće u korner.

U 26. minuti Šibenik je poveo 2:0. Ćurić je uzeo loptu Đuraseku, pred golom Varaždina, odigrao u lijevu stranu kaznenog prostora za Jurića, koji je udarcem po zemlji loštu poslao u u gol, uz desnu vratnicu gola Horkaša.

U 21. minuti Petković je pucao s lijeve strane, s ruba kaznenog prostora, Labrović je loše reagirao i lopta odlazi u korner.

U 11. minuti sjajna prilika za Varaždin. Obregon je primio loptu u lijevoj strani kaznenog prostora, odigrao u prazan prostor za Petkovića, koji je izašao sam pred golmana Labrovića, lijevo iskosa, i pogodio desnu vratnicu gola Šibenika. Varaždin je mogao vrlo brzo izjednačiti nakon primljenog gola.

U 8. minuti Šibenik je iz prvog napada došao u vodstvo. Akcija je išla po desnoj strani,Mesa je odigrao loptu u desnu stranu kaznenog prostora za Deni Jurića, koji je pored Milića,koji je bio uz igraća gostiju, ali ga nije napadao, udarcem iz prve pogodio desnu stranu gola nemoćnog Horkaša. Hladan tuš za domaću momčad i 15 predstavnika kluba domaćina.

Varaždin je u plavim dresovima, a Šibenik u flurescentno narančastim majicama i bijelim gaćicama..

Kod domaćina na golu je utakmicu počeo Dinko Horkaš, što mu je debi u dresu Varaždina od dolaska na posudbu iz Dinama, dok je Zelenika na klupi za pričuve. U polju su Grgec, Memija, Drožđek,. Urata, Kolarić, Obregon, Đurasek, Stolnik, Petković i Milić. Nedostaju Posavec, Senić, Guera Djou i Novoselec. Trener Šibenika Krunoslav Rendulić odlučio se za sljedećih 11: Labrović, Mesa, Kvesić, Bilić, Jurić, Martin, Ampem, Todoroski, Bulat, Batarelo i Ćurić.Utakmicu sudi Marin Vidulin iz Kanfanara, dok su VAR suci Ivan Bebek iz Rijeke i Igor Krmar iz Zagreba.

U 15 sati na Gradskom stadionu u u Varaždinu, po sunčanom vremenu uz temperaturu zraka od 13 celzijevih stupnjeva, počelo je nadmetanje 11. kola HT Prve lige između Varaždina i Šibenika. S obzirom na trenutačnu poziciju domaćina susret ima veliki značaj za momčad Samira Toplaka, koja  mora doći do pobjede kako zna i umije.