Danska je pokazala najviše i zasluženo došla do prvog mjesta  skupine u Varaždinu Foto: Martin Novosel

Danci uvjerljivo svladali Makedonce i uzeli prvo mjesto varaždinske skupine

| 24.1.2018. u 19:45h | Objavljeno u Sport

Makedonija je u drugoj fazi Europskog rukometnog prvenstva upisala tri poraza, uključujući današnji poraz u Areni Varaždin protiv Danske rezultatom 31:20. Makedonija je uoči utakmica u drugoj fazi imala najbolje šanse za prolazak u polufinale jer su prenijeli najviše bodova iz svoje skupine, ali očito je to bio maksimalan doseg ove reprezentacije.

Prvo poluvrijeme se vodila ravnopravna bitka gdje se Danci unatoč gotovo konstantnom vodstvu od jednog gola razlike nisu mogli opustiti, a na odmor se išlo s izjednačenim rezultatom 12:12. U drugom poluvremenu, Danci su imali više rezerve nadigravši Makedonce u drugom poluvremenu rezultatom 19:8 i došli su do lake pobjede od +11.

U redovima Danske, najbolji strijelac je bio Michael Mamgaard Nielsen sa 11 golova, dok je kod Makedonaca to bio Filip Kuzmanovski sa 6 golova. Najboljim pojedincem susreta je proglašen Mamgaard Nielsen.

Zadnji susret dana, ali i susret u Areni Varaždin za ovo EHF EURO 2018, odigrat će se između Španjolske i Njemačke u 20:30 sati, a pobjednik će uzeti drugo mjesto u skupini i prolaz u polufinale.