Danas počinje Cro Race biciklistička utrka, finiš prve etape se u Varaždinu očekuje oko 17 sati Foto: Krešimir Đurić

Danas počinje Cro Race biciklistička utrka, finiš prve etape se u Varaždinu očekuje oko 17 sati

VV | 28.9.2021. u 08:47h | Objavljeno u Sport

Danas kreće šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke Cro Race, koje će biti održano od 28. rujna do 3. listopada. Ovogodišnja će utrka, nikad jača dosad, ugostiti dvadeset svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, iz kategorija natjecanja World Teams, Professional Continental i Continental. Održat će se na šest etapa na trasi većoj od 1.000 kilometara kroz trinaest županija diljem Hrvatske.

Prva etapa i ove godine starta iz Osijeka, prolazi kroz Ludbreg, a završava u Varaždinu. Tu uvodnu i ujedno najdužu etapu od 237 kilometara krasi pretežno ravničarski kraj, ali bit će jako zanimljivo vidjeti hoće li bjegovi biciklista od glavne grupe ili vjetar utjecati na grupni sprint na središnjem varaždinskom trgu. Dodatno uzbuđenje u etapi donijet će bonifikacijski sprintevi u Slatini, Koprivnici i u prvom prolasku kroz cilj u Varaždinu. Destinacijski partneri na ovoj su etapi Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Grad Ludbreg i Grad Varaždin.

Start etape u Osijeku je na rasporedu u 11:05 sati, prolazak kroz Ludbreg se očekuje oko 16 sati, dok se prolazak kroz cilj i finiš etape u Varaždinu kod Franjevačkog trga očekuje oko 17 sati.