Tomislav Vrbnjak ima samo riječi hvale za Varaždinca na klupi reprezentacije Foto: Igor Kralj/Arhiva VV

Dalić za povijest: Siguran sam da će finale završiti onako kako svi mi priželjkujemo

| 15.7.2018. u 11:24h | Objavljeno u Sport

Do uspjeha kojeg smo sada ostvarili u Rusiji, naš najveći i najopjevaniji uspjeh na velikim prvenstvima je bila svima poznata 1998. godina kada je Hrvatska nogometna reprezentacija u Francuskoj na SP-u, predvođena izbornikom Miroslavom Blaževićem te nogometnim velikanima poput Bobana, Prosinečkog, Šukera, Stanića, Jarnija itd., osvojila veliku broncu, koja je sada postala tek druga najsjajnija medalja. U tom uspjehu je sudjelovao i Tomislav Vrbnjak, poznati varaždinski i hrvatski fizioterapeut, koji je bio i fizioterapuet AC Milana kada je europski nogometni velikan osvojio svoj četvrti i peti naslov Lige prvaka. Najavio je da želi da Hrvatska napravi suprotno od onoga što se zbilo '98.

- Želim da se hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji suprotno od onoga što se dogodilo nama '98. Mi smo tada uspjeli povesti i izgubiti 2:1 od Francuza, a ove godine neka bude kao i protiv Engelaza da prvo gubimo pa da pobijedimo na kraju. Mislim da su se u finalu našle dvije najbolje ekipe, koje su do sada bile neporažene, koje igraju jako lijep za oko i kvalitetan nogomet. Obje momčadi imaju jako puno znalaca, ali radnika u ekipi. To su dvije ekipe koje imaju dva najbolja izbornika. Naš izbornik, Zlatko Dalić, će sigurno znati pripremiti susret kvalitetno i da će pripremiti našu postavu - objasnio je Vrbnjak.

Hrvatska je prvi puta u povijesti došla do finala velikog natjecanja i iako se to željelo napraviti na nekim prijašnjim natjecanjima, s obzirom da je potencijala u našoj reprezentaciji uvijek bilo, tek je dolaskom mirnog i smirenog Varaždinca na klupu Vatrenih rezultiralo ovako velikim rezultatom.

- Obično se kaže da za finale nekog natjecanja niti ne treba izbornik jer će igrači izaći sami i igrati sa svime što ima, ali znamo da do sada nismo na nekim prvenstvima napravili rezultat pa je izbornik možda i najvažnija figura u svemu tome i strašno smo ponosni svi mi Varaždinci da je naš sugrađanin Zlatko Dalić napravio nešto što do sada nitko nije napravio i nadam se da će danas završiti finale onako kako svi mi priželjkujemo - najavio je današnje finale Vrbnjak.

Današnje finale SP-a u Rusiji, između Hrvatske i Francuske počinje u 17 sati u Moskvi na stadionu Lužnjiki s prijenosom na HRT-u 2.