Dabrovi večeras protiv Trogira u varaždinskoj Areni otvaraju novu sezonu Premijer rukometne lige Foto: Dražen Novosel

Dabrovi večeras protiv Trogira u varaždinskoj Areni otvaraju novu sezonu Premijer rukometne lige

| 12.9.2021. u 00:14h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 1. kola ovog je vikenda počelo novo prvenstvo u Paket 24 Premijer ligi, koja je ove sezone podijeljena na dvije grupe s po 8 momčadi, a GRK Varaždin 1930 je u grupi B.

Dabrovi će večeras u 19 sati u varaždinskoj Areni biti domaćin sastavu Trogira, dok će u 2. kolu ugostiti sastav RKHM Dubrovnik. U 3. kolu Dabrove očekuje put u Bjelovar,u 4. kolu domaćinstvo Zametu, u 5. kolu odlaze Sesvetama, u 6. kolu dočekat će Nexe, a u 7. kolu bit će gosti Moslavine.

Posljednje,14. kolo, prije doigravanja, igrat će se 12./13. veljače, a Liga za prvaka i Liga za ostanak počet će 19./20. veljače i završiti 7./8. svibnja.

- Odgodili smo dvije prijateljske utakmice zbog ozljeda naših igrača, ali nadam se da će se do nedjelje svi oporaviti. Trogir je novi u ligi, uspjeli smo dobiti njihove utakmice iz prošlog prvenstva, s time da imaju novih igrača, koji će se htjeti dokazati u prvom susretu, ali im nećemo dozvoliti osvajanje bodova u našoj dvorani. Ove su nam sezone ambicije Liga za prvaka a nakon toga pokušat ćemo izbori izlazak na europsku scenu - rekao je trener GRK Varaždina 1930 Damir Turković.

Pojačanja su Petar Sklepić, Fran Kasap Tin Herceg, kao i povratnik iz Bundeslige Martin Marčec, a oni, uz ostatak momčadi koja je ostala na okupu, a prošle sezone osvojila prvi dio Paket24 Premijer lige, garantiraju odličan rukomet u Varaždinu i borbu za osvajanje jedno od prva tri mjesta koja vode u ligu za prvaka.

Varaždinska Arena će biti otvorena za gledatelje koji mogu doći pogledati utakmicu, s covid potvrdom ili negativnim testom.