Članovi SPK Varaždin oduševili na WDSF Maribor Openu

| 17.12.2015. u 08:59h | Objavljeno u Sport

U Mariboru je, po sedamnaesti puta, održan jedan od najvećih i najuglednijih turnira u sportskom plesu u svijetu, WDSF Maribor Open 2015., na kojem je u tri natjecateljska dana sudjelovalo 311 plesnih parova iz 24 zemlje svijeta, a njihove nastupe je ocjenjivalo ukupno 35 sudaca iz 18 zemalja.

U vrlo jakoj i brojnoj konkurenciji, iznimno su uspješno nastupila tri sportsko-plesna para iz Sportsko-plesnog kluba „Varaždin“; Tihana Vusić i Jurica Kavran u kategoriji starije mladeži, Milana Chekanova i Tin Sanjković u kategoriji odraslih, te Anja Liber i Robin Kereša u kategoriji mladeži.

Tihana i Jurica su briljirali u obje discipline, te su postigli su povijesni uspjeh jednog hrvatskog sportsko-plesnog para na Maribor Openu u kategoriji starija mladež. U subotu su se u standardnim plesovima između 47 parova, probili kroz osminu finala, četrvtfinale i polufinale, sve do finala najboljih šest parova, i u prekrasnom gala večernjem programu, otplesali odlično i izborili 3. mjesto i brončanu medalju.

I u nedjelju su briljirali, te su u latinsko-američkim plesovima prošli isti put od 44 para na početku do finala najboljih 6 parova, te također na kraju osvojili 3. mjesto i brončanu medalju, a uz malo više sreće mogli su se popeti i koju stepenicu više jer su u pojedinačnim plesovima osvojili 3 druga mjesta.

Tin i Milana, ovogodišnji državni prvaci u latinsko-američkim plesovima u kategoriji starije mladeži, po prvi puta su nastupili u kategoriji odraslih u koju prelaze iduće godine, te su u elitnom natjecanju World Open Latin, završili na korak od polufinala i osvojili više nego odlično 13. mjesto od 56 parova koji su započeli natjecanje. Na World Open Standard natjecanju bili su vrlo dobri 29. od 62 para. Bio je to odličan uvod u njihove nastupe u kategoriji odraslih koji ih tek očekuju.

Anja i Robin su najmlađi par u SPK Varaždin i prvi su put nastupili na ovako jakom natjecanju, te su se u kategoriji WDSF Open Junior II (mladež) borili s puno iskusnijim parovima i osvojili 25. mjesto. Najbolji su bili u Junior II standard basic programu, kojeg oni još uvijek plešu i osvojili 1. mjesto i zlatnu medalju.


Ovi rezultati još su jedna potvrda kvalitetnog rada u klubu koji je zadnjih godina najbolji sportski-plesni klub u Hrvatskoj, a čijim parovima sada predstoje intenzivne pripreme za državno prvenstvo u standardnim plesovima, koje će se održati krajem siječnja 2016. u Koprivnici.