Članovi AIK-a zasjali na Kyokushin karate kupu Zagreba

| 13.12.2023. u 09:26h | Objavljeno u Sport

Kyokushin karate kup Zagreba održan je u nedjelju uz borce iz Hrvatske i Mađarske. Natjecanje je počelo kategorijama u katama gdje su članovi Karate kluba AIK iz Varaždinskih Toplica dominirali sa četiri zlata, dva srebra i jednom broncom.

Najviše treba istaknuti sjajnu Tenu Kalničanec koja je uz 1. mjesto osvojila i nagradu za najbolju žensku kata izvedbu na natjecanju. Zlatni su u svojim kategorijama bili i Teo Gluhak, Ema Gluhak i Lana Šebrek Blažotić.

Srebra su osvojili Anja Malinović, Tomislav Liber i Roko Kalničanec, a brončana je bila Lea Gluhak.

Nakon kata slijedilo je natjecanje u borbama gdje zlato nakon kata opet osvaja Teo Gluhak i time uzima duplu krunu na ovom natjecanju.

Uz njega zlatom u borbama okitili su se i Josipa Horvat, Sabina Broz i Roko Kalničanec. Sabranim pristupom i srčanošću nisu dali mnogo prilika svojim protivnicima i zasluženo su slavili.

Na korak do 1. mjesta ostali su David Janušić, Ema Gluhak i Lana Šebrek Blažotić te se u Varaždinske Toplice vraćaju sa srebrnim medaljama.

Sjajnom nastupu članova AIK-a osvajanjem 3. mjesta dodali su Tina Broz, Lea Gluhak, Tena Kalničanec, Elena Hrženjak, Mia Hrženjak i Anja Malinović.

Odličan dan AIK-ovih natjecatelja pratili su vođenjem natjecatelja glavni trener Saša Josip Milec i asistetni Monika Balažinec, Marko Dvorski, Karlo Nofta, Marin Šebrek i Lana Kalničanec.

Ovim turnirom AIK zaključuje sezonu natjecanja u borbama, kata natjecateljima ostaje još samo Prvenstvo Hrvatske u Đakovu, a nakon zasluženi odmor od odlične sezone.