Tin Herceg na trećoj stepenici pobjedničkog postolja

Četiri bronce za članove Karate kluba Varaždin na prvenstvu Hrvatske

| 14.3.2016. u 09:33h | Objavljeno u Sport

Članovi Karate kluba Varaždina osvojili su četiri brončane medalje na prvenstvu Hrvatske za mlađe učenike i učenice, zatim mlađe kadete i kadetkinje te učenike i učenice održanom ovog vikenda u Čavlima kraj Rijeke.

Do medalja su stigli Dorian Kalajdžija i Lovro Rozman u kategoriji do 52 kilograma kod mlađih kadeta, Tin Herceg u kategoriji učenika iznad 46 kilograma te Leona Gulija u kategoriji učenica do 44 kilograma.

Prvog dana natjecanja medalje su osvojili Kalajdžija i Rozman. Kalajdžija je nakon tri pobjede u polufinalu poražen od osvajača srebrne medalje Ante Ivakovića iz Splita. Nakon toga u borbi za treće mjesto, i brončanu medalju, uvjerljivo je savladao Karla Volarića iz Jastrebarskog sa 7:0.

Lovro Rozman sa sigurnim je pobjedama stigao do polufinala gdje je tijesno izgubio od kasnijeg prvaka Dominika Kućana iz Velike Gorice. Nakon toga u neizvjesnoj borbi za treće mjesto Rozman uspijeva osvojiti drugu broncu za varaždinski klub.

Drugog dana natjecanja Leona Gulija u borbi za treće mjesto, u kategoriji učenica do 44 kilograma,  bila je bolja od Lane Hrvoić iz Đurđevca.Gulija je odlučujuće bodove osvojila doslovce u posljednjim sekundama borbe. U kategoriji učenici +46 na korak do brončane medalje stigao je Tibor Kovačić, ali je u borbi za medalju tijesno izgubio od predstavnika KK „Hercegovina“ Zagreb.

Tin Herceg je u borbi za broncu, u kategoriji učenici iznad 46 kilograma, bio bolji od Luke Katuše. Do bronce je stigao nakon četiri pobjede i jednog poraza. Prema riječima trenera kluba Esada Garibovića, Tin je ugodno iznenađenje na Prvenstvu Hrvatske. Radi se o svestranom sportašu koji, uz karate, trenira i rukomet i vratar je dvjema generacijama rukometnog kluba.

Na Prvenstvu je nastupio i Luka Salihović u kategoriji mlađih kadeta do 45 kg. Nakon izjednačene borbe prvog kola Salihović nažalost gubi meč odlukom sudaca. Ukupno, karatisti varaždinskog kluba ostvarili su vrhunske rezultate na Prvenstvu Hrvatske s osvojene četiri medalje.

Mlade varaždinske karatiste na Prvenstvu vodio je njihov trener i izbornik juniorske i mlađe seniorske reprezentacije Esad Garibović te jedan od najboljih mladih karatista na svijetu i klupski kolega Enes Garibović.