Nova priznanja za najbolje mlade hrvatske atletičare Janu Koščak i Janka Kišaka

vv | 31.8.2023. u 21:07h | Objavljeno u Sport

Ostalo je još svega tjedan dana do ovogodišnjeg 73. Boris Hanžekovićevog memorijala, a organizatori mitinga dodjelili su ove godine četiri stipendije najuspješnijim mladim atletičarkama i atletičarima Hrvatske. Stipendije su na prigodnoj svečanosti uručene Miji Wild, Viti Barbić te mladim atletičarima varaždinske AK Slobode, Jani Koščak i Janku Kišaku.

Jana Koščak najveća je nada hrvatskoga sporta. Ove godine postavila je novi svjetski juniorski rekord u petoboju i najbolji svjetski rezultat u sedmoboju u konkurenciji atletičarki do 18 godina. Trostruka je državna prvakinja i rekorderka.

- Iduće godine voljela bih nastupati na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Peruu te predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Želja mi je i predstavljati Hrvatsku u seniorskom uzrastu. Atletika je skup sport. Puno je ulaganja potrebno u opremu, suplementaciju, pripreme i oporavak. Drago mi je da je moj rad prepoznat te da sam izabrana za stipendiranje - istaknula je Jana.

Janko Kišak višestruki je državni prvak i osvajač dviju srebrnih medalja na Europskom festivalu mladih. Uz brojna odličja Janko je i prošlogodišnji prvak Balkana na 110 metara s preponama.

- Imao sam malo problema tijekom dvoranske sezone, ali kako smo više trenirali tako se i moja forma poboljšala. Sve u svemu, zadovoljan sam ovom sezonom. Financijska podrška mi puno znači. Znači da me ljudi prepoznaju kao sportaša što mi osobno puno znači - rekao je Janko nakon dodjele stipendija.

Boris Hanžeković memorijal i ove je godine trodnevni miting. U petak 8. rujna se u 18 sati na Trgu bana Jelačića održava Zagreb City Challenge na kojem će nastupiti najbolje skakačice i skakači u dalj, dan kasnije je u 19 sati pokraj Zagrebačkih fontana Memorijal Ivana Ivančića sa svjetskom elitom bacača kugle, dok su u nedjelju 10. rujna od 17 sati na stadionu Mladosti na programu sve ostale discipline.