Belcar: U subotu možemo prekinuti lošu tradiciju koju imamo s Hajdukom, čak i osvojiti sva tri boda

| 22.2.2024. u 12:45h | Objavljeno u Sport

U sklopu 24. kola SuperSport HNL momčad Varaždina će u subotu, na svom stadionu, ugostiti splitski Hajduk. Utakmica, za koju vlada veliki interes, počet će u 15 sati. Sudit će Fran Jović iz Zagreba,pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Dejan Vuković iz Zagreba, a u VAR sobi bit će njegovi sugrađani Ante Čuljak i Anto Marić.

Svoja razmišljanja uoči subotnjeg nadmetanja s novinarima su na današnjem susretu podijelili trener i sportski direktor Nikola Šafarić i igrač sredine terena Leon Belcar.

- Dojam koji smo ostavili u prošlom kolu na Maksimiru i igra koju smo prezentirali bude nadu da odigramo još jednu dobru utakmicu protiv Hajduka i da pokušamo osvojiti bodove. Čeka nas još jedna teška utakmica u nizu, slična kao protiv Dinama, samo očekujemo puno agresivniji Hajduka od Dinama, Čvrsti su, dobri, znaju se braniti, opasni su prema naprijed. Zahtjevna utakmica, ali igramo kod kuće, moramo se čvrsti postaviti, prihvatiti duel igru, odgovoriti s našom igrom, našim pasom, posjedom te moramo biti brži i konkretniji u završnici -rekao je trener Varaždina Nikola Šafarić.

U prošlom su kolu treći žuti karton dobili Vukčević i Mitrovski, tako da ih neće biti u kadru na subotnjem susretu.

- Marko i Mitar su nama bitni igrači i nedostajat će nam u subotu, ali ne kukamo i ne žalimo se. U svlačionici ima dovoljno dobrih igrača, svi čekaju svoju priliku i kao što sam rekao u proljeće će dobiti svi šansu, a oni koji će je dobiti trebaju je iskoristiti. Idemo odraditi maksimalnu dobru utakmicu. Škaričić je pokazao da može popuniti potrebnu poziciju, baš kao i Nekić u defenzivnoj varijanti, a Drožđek, koji je ušao protiv Dinama, donio je živost, tako da ćemo odgovarajuće popuniti ta mjesta i biti dobri - kazao je Šafarić.

Trenutačno su tri kluba u utrci za naslov prvaka i ni jedan od njih nema pravo na kiks pa tako ni Hajduk koji je drugoplasirani s dva boda manje od Rijeke.

- Očekujem agresivan, čvrst Hajduk, koji će tražiti tri boda. Svi potenciraju borbu za naslov između Dinama, Hajduka i Rijeke, a mi baš igramo s te tri momčadi u nizu. Oni imaju svoje borbe, a mi tražimo svoj rezultat, idemo se protiv svakog nadmetati, dati sve od sebe i pokušati ostvariti pozitivan rezultat. Moramo gledati sebe, drugi nas toliko ne zanimaju - rekao je Šafarić.

Marko Dabro debitirao je u dresu Varaždinu u prošlom kolu u Maksimiru, a iako je mogao nije se upisao među strijelce, jer je njegov udarac s bijele točke vratar Nevistić obranio.

- Ne bi ni izvodio kazneni udarac da nije odličan. Od prvog dana kada je došao šuti, radi, nema apsolutno nikakvih problema, dodatno ostaje na treningu, profesionalac je kakav treba biti. Pokazalo se da smo prodisali kada je ušao u igru u drugom poluvremenu, da smo više sačuvali loptu i počeli igrati. Nosi nam nivo više i Dabro je sigurno pojačanje za nas. Golovi će doći, a promašeni kazneni udarac se svakome može dogoditi. Mislim da će biti od velike koristi - rekao je Šafarić.

Tko će u subotu biti izvođač najstrože kazne ako bude dosuđena za Varaždin?

- Imamo još dva dana do utakmice s Hajdukom i vidjet ćemo - kratak je Šafarić.

Posljednjih šest međusobnih utakmica otišlo je na stranu splitske momčadi, Hajduka očito ne odgovara Varaždinu, zbog čega?

- Zbog stila igre, agresivnosti koju imaju i njihovog mentaliteta. S obzirom na pritisak koji se sada stvara ekipa koja se uspije tome oduprijeti ima šansu da izvuče pozivan rezultat. Protiv Dinama smo pokazali čvrstinu, počeli smo se mijenjati i naš mentalitet, jer ukazujemo da na nekim dijelovima terena moramo izdržati duel da bi i dalje imali napad i da ekipa prodiše jer u suprotnom lopta se vraća kao bumerang i suparnik ima napad na napad, a to je teško braniti pogotovo protiv kvalitetnih ekipa. Za sve to treba malo vremena, ali smo na dobrom putu - naglasio je trener Varaždina.

Livaja je najopasniji po gol suparnika, ali Hajduk nije samo Livaja, ove sezone imaju kvalitetnu momčad.

- Dobili su širinu s Brekalom,vratio se Kalinić, Kalik se digao u formi, kvalitetan je i Pukštas. Imaju raznolikost, znaju što rade, čvrsti su. Pokazali smo protiv Dinama da možemo, idemo tako nastaviti, dati sve od sebe. S nestrpljenjem očekujem taj susret, baš me zanima kako ćemo izgledati, a siguran sam da ćemo biti dobri - rekao je Šafarić.

Među onima koji će konkurirati za subotnji susret je i igrač sredine terena Leon Belcar.

- Protiv Dinama smo pokazali dobru igru. Prvih pola sata su dominirali, ali to se i očekuje od Dinama u Maksimiru. Možemo očekivati i takav Hajduk u subotu, koji će vjerojatno imati podršku velikog broja svojih navijača. Pokazali smo protiv Dinama da možemo, moramo se čvrsto postaviti i pokazati da možemo igrati i protiv Hajduka - rekao je Belcar.

U prvom susretu s Hajdukom ove sezone Belcar je postigao gol, za 1:1, ali je Varaždin izgubio u tom susretu s 2:1.

- Bio je to moj prvijenac u HNL-u, osjećaj je bio neprocjenjiv, ali, na žalost, u tom susretu nismo uzeli nikakve bodove, ali smatram da u subotu možemo doći do bodova. Mislim da se može prekinuti loša tradicija koju imamo s Hajdukom, a smatram da čak možemo osvojiti i sva tri boda jer pokazali smo dobru igru u prošlom kolu, rastemo iz utakmice i idemo uživati. U dobroj sam formi, sve se obolje osjećam, stalno pričam s pomoćnim trenerom Kresingerom, koji mi puno pomaže i zadovoljan sam - zaključio je Belcar.