Andrija Barić: Ove sezone smo među tri najjače ekipe, a prvo će kolo pokazati kako dišemo mi i ostatak lige

| 22.3.2024. u 10:49h | Objavljeno u Sport

Mečevima 1. kola, počinje nova sezone u Premijer hrvatskoj ligi. I ove će sezone liga brojati šest klubova, one iste koji su se i prošle sezone natjecali u najelitnijem rangu, jer nitko od drugoligaša nije imao ambiciju i mogućnosti ove sezone sudjelovati u Premijer ligi.

Uz aktualnog prvaka Petrinju, za naslov će se još nadmetati Sesvetski Kraljevec, Sesvete, Hrvatski Dragovoljac, Zagreb i Vindija. Natjecanje će, kao i do sada,biti u deset težinskih kategorija (55, 60, 63, 67, 72, 77, 82, 87, 97,130 kilograma).

- Ove su se godina Zagreb i Hrvatski dragovoljac pojačali, baš kao i mi, tako da sam mišljenja da će ove sezone liga biti jača i zanimljivija nego lani. Do sada ako u nekoj kategoriji klub nije imao predstavnika taj je meč izgubio penalizacijom rezultatom 5:0 i nisu se zbrajali tehnički bodovi, a prema novim pravilima meč se gubi 5:0 i 8:0 u tehničkim bodovima. To je jako bitno u slučaju da susret završi rezultatom 5:5 jer tada se pobjednik odlučuje nakon zbrajanja tehničkih bodova i ni jednoj momčadi nije dobro da nema predstavnika u pojedinoj težinskoj kategoriji - rekao je trener momčadi Vindije Andrija Barić.

U novu sezonu varaždinska momčad ulazi s dva pojačanja, hrvačima iz Srbije.

- Naši novi članovi su Jovan Miolski, iz zrenjaninskog Proletera, juniorski reprezentativac Srbije, koji će nastupati u kategoriji do 67 kilograma, i Sabolč Lošonc iz Kanjiže,mlađi senior, koji je bio juniorski reprezentativac Srbije, a skupljat će bodove u kategoriji do 55 kilograma. Mislim da sada možemo puno bolje posložiti momčad jer smo pokriveni u svim kategorijama, a što do sada nije bio slučaj - naglasio je Barić.

Prošle sezone momčad Vindije zauzela je četvrto mjesto u Premijer ligi, a na konačni su rezultat značajno utjecale ozljede.

- U sličnoj situaciji kao što smo mi bili lani, kada smo ostali bez Benjamina Šokmana (67 kilograma), sada se nalazi Sesvetski Kraljevec jer im se nedavno, dva tjedna prije početka prvenstva, na pripremama ozlijedio Filip Šačić (82 kilograma). Navodno je riječ o ozljedi meniska i neće ga biti tijekom proljetnog dijela prvenstva, tako da će Sesvetski Kraljevec biti dosta oslabljen jer je riječ o najjačem hrvaču. Ove sezone uz Petrinju i Sesvetski Kraljevec, spadamo među tri najjače ekipe, a vidjet ćemo kako će se posložiti, u kakvom su stanju. Naši hrvači su pokazali jako dobro hrvanje na nedavnom seniorskom državnom prvenstvu i ako ćemo se i dalje tako dobro hrvati onda mislim da možemo biti jako visoko pozicionirani - rekao je Barić.

U 1. kolu Vindija će biti domaćin aktualnim prvacima Petrinji, a meč je na rasporedu sutra u 13 sati u varaždinskom Graberju, uz besplatan ulaz za gledatelje.

- Petrinja ima sastav kao i prošle sezone, doveli su mladog hrvača, kadeta iz Šibenika, a prema viđenom na Prvenstvu Hrvatske, mislim da su im hrvači dosta slabije pripremljeni nego što su bili prošle sezone. Nama je želja da tijekom proljetnog dijela prvenstva pokušamo uzeti što je moguće više bodova i pokušat se odvojiti. Prvo kolo će pokazati kako dišemo mi i ostatak lige - zaključio je Barić.