Amanda Mlinarić stigla je na finale kao prvoplasirana

Amanda Mlinarić pobjednica Hrvatskog streličarskog kupa, Alen Remar drugi

| 14.3.2019. u 09:08h | Objavljeno u Sport

Nakon osvajanja dva naslova prvaka države u najjačim disciplinama, odličnog nastupa Alena Remara i Amande Mlinarić na Europskom prvenstvu u Turskoj, gdje su zauzeli četvrta mjesta te osvajanja Hrvatske streličarske lige, u Varaždinskom streličarskom klubu ponovo imaju razlog za slavlje.

Veliki pehar pobjednika Hrvatskog streličarskog kupa završio je u Varaždinu, u rukama Amande Mlinarić. Nakon 5 kola međusobnih dvoboja u apsolutnoj kategoriji, iskristaliziralo se po 16 najboljih streličara u diviziji zakrivljenog luka i isto toliko u diviziji složenog luka, te je proteklog vikenda održano veliko finale u atletskoj dvorani „Kantrida“ u Rijeci.

Amanda Mlinarić stigla je na finale kao prvoplasirana, no u stopu su je slijedili članovi muške reprezentacije u složenom luku, koja trenutno drži 4. mjesto na svjetskoj rang listi, tako da, kao još uvijek mlada i s manje iskustva od starijih kolega, i nije bila favorit.

Međutim, Mlinarić je ušla vrlo koncentrirano u sve mečeve, te je stigla do finala, gdje je u fenomenalnom meču, s pogođenih 149 krugova, od mogućih 150, pobijedila i pritom postavila novi državni seniorski rekord u raspucavanju. Zasluženo je donijela veliki pehar pobjednika kupa i nagradu „Plave LagunePoreč u Varaždin.

Alen Remar također je stigao u finale u Rijeku kao prvoplasirani, te je izvrsno odrađivao mečeve do samog kraja. Na žalost u finalnom meču i pucanju shoot off strijele (jedna strijela za pobjedu) nije bio dovoljno koncentriran, te je izgubio meč i završio na drugom mjestu.

Paralelno s finalom kupa održano je i Prvenstvo Hrvatske za djecu do 14 godina, gdje je ispred VSK-a nastupio Nikola Portner Pavićević, streličar složenim lukom, koji je osvojio drugo mjesto sa samo krugom zaostatka za prvoplasiranim, ali i novom opremom na koju se još nije prilagodio do kraja.

Već sljedećeg vikenda članovi VSK-a gostuju u Oroslavju, na kvalifikacijskom turniru za reprezentativni nastup na europskom Grand prix-u u Bukureštu.