Amanda Mlinarić i Alen Remar opravdali očekivanja

| 25.2.2016. u 15:32h | Objavljeno u Sport

Na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u metnom streličarstvu, održanom u Krapini, članovi Varaždinskog streličarskog kluba bili su ponovo odlični. Oni od kojih se i najviše očekivalo bili su i najuspješniji. Amanda Mlinarić nastupila je u kadetskoj konkurenciji streličarki složenog luka, te u vrlo jakoj konkurenciji izborila zlato i naslov prvakinje Hrvatske.

Valja napomenuti da su kadetkinje ove sezone daleko najjača skupina streličarki složenog luka, te su na ovom prvenstvu postigle bolje rezultate i od seniorki, pogotovo u fazi raspucavanja.

Mlinarić je pokazala nevjerojatnu mirnoću i hladnokrvnost. Naime, finalni meč gubila je za 2 poena, da bi u posljednjoj seriji pogodila tri čiste desetke, a njena suparnica tri devetke i tako ipak odnijela zlato, pokazavši da je najperspektivnija streličarka složenog luka u državi.

Alen Remar, također kadet, nastupio je u seniorskoj konkurenciji, pošto u kadetskoj ili juniorskoj ipak nema dostojne konkurencije u Hrvatskoj. Bio je odličan, u kvalifikacijama četvrti, dok je u nastavku eliminacijskih borbi uspio dohvatiti 3. mjesto i brončanu medalju.

Ovo je odličan plasman za mladog Remara, a njegov bi nastup bio još i bolji, da se na prijašnjim turnirima nije „potrošio“ ispucavši sveukupno 6 državnih rekorda.

Seniori složenog luka izborili su sljedeće plasmane: Zorman 8., Mlinarić T. 9., Jaranović 13., Potočki 20. Ekipno su zauzeli peto mjesto u ovoj najjačoj streličarskoj diviziji.

Smiljana Brezovec Meštrić je u kategoriji seniorki olimpijskog luka zauzela 7. mjesto.U nastavku sezone streličari izlaze na vanjski teren, te trener Cvjetoslav Zorman najavljuje napad svojih streličara na europske medalje.