Aktivni varaždinski triatlonci na kišnim i olujnim trkama

Varaždinske vijesti | 22.7.2021. u 09:46h | Objavljeno u Sport

Trke u triatlonu ne otkazuju se zbog vremenskih nepogoda, osim kod izravne opasnosti po život sportaša, a dva varaždinska triatlonca sudjelovala su na kišnim i olujnim utrkama.

U subotu,17. srpnja, Zlatko Sir je nastupio na hrvatskom državnom prvenstvu u Bilju u sprint aquatlonu /500m plivanja, 2,5 km trčanja- 1 mjesto u M65.

Teodor Pichler nastupio na najstarijoj trci u Austriji na olimpijskom triatlonu za klub HSV Triathlon Kärnten, od četvorice prijavljenih zauzeo 2 mjesto u M70. Trka se bodovala za austrijski kup, klupski i pojedinačni.

Trka je posebno popularna, zovu ju brdski triatlon zbog teške konfiguracije za bicikl i za trčanje, pa dolaze triatlonci iz Europe ali bilo je i prijava triatlonaca iz USA, Canade pa čak i sa Novog Zelanda. Trka je limitirana na 400 triatlonaca i mogu nastupiti samo punoljetni.

Zbog COVID-a uvedena je promjena u startu. Start je bio pojedinačni svakih 5 sekundi i dodjela nagrada i medalja bilo je osobno preuzimanje bez ceremonije proglašenja, jer u Austriji su rigorozniji uvjeti zaštite nego kod nas. Obavezna maska je FFP2.

U nedjelju 18. srpnjaZlatko Sir na državnom prvenstvu /Bilje/ u klasičnom aquatlonu /1km plivanja i 5 km trčanja/ M65 1 mjesto, a dvojac Zvonimir Tumpić i Pichler na triatlon ligi na Aqua cityju.