Projekt PROMO: Natjecanje kućanstava u razvrstavanju otpada! Foto: Ilustracija

Projekt PROMO: Natjecanje kućanstava u razvrstavanju otpada!

VV | 4.2.2020. u 15:56h | Objavljeno u Sponzorirano

Grad Varaždin provodi projekt PROMO čija je svrha informativnim aktivnostima građane upoznati s postignutim ciljevima i ostvarenim rezultatima u području gospodarenja otpadom kako bi mogli pratiti napredak. Za održivo gospodarenje otpadom nužna je suradnja svih dionika države, lokalne samouprave i građana.

U skladu s motom projekta "NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE" na području projekta provodimo natjecanje kućanstava u razvrstavanju otpada. Kućanstva koja su u drugoj polovici 2019. godine proizvela najmanje miješanog komunalnog otpada i time najviše doprinijela uspješnom razvrstavanju otpada, za nagradu će dobiti poklon u obliku kišobrana s logotipom projekta PROMO, a obavijest o načinu preuzimanja nagrade bit će dostavljena uz mjesečni račun za odvoz otpada za siječanj 2020. godine.

Za sudjelovanje u natjecanju nije potrebna prijava. Na temelju službenih podataka o količini predanog otpada nagradu će dobiti najboljih 2.500 kućanstava u obiteljskim kućama i najboljih 2.500 kućanstava u višestambenim zgradama na području grada Varaždina. Dodatnu nagradu u obliku kišobrana dobit će i 150 apsolutno najboljih kućanstava koja su tijekom cijele 2019. godine predala najmanju količinu miješanog komunalnog otpada u odnosu na sva kućanstava koja su korisnici usluga odvoza otpada.

Osim na području grada Varaždina, nagrade u obliku kišobrana dobit će i najbolja kućanstva na preostalom području projekta PROMO i to kućanstva u općinama Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Vidovec, Veliki Bukovec kao i u gradovima Varaždinske Toplice i Vodice.

Ovime želimo zahvaliti građanima koji su primarnom selekcijom na kućnom pragu uložili najviše vlastitog truda i bitno doprinijeli rezultatima cijelog sustava gospodarenja otpadom. Smanjenjem otpada koji svakodnevno proizvodimo možemo smanjiti njegov štetan utjecaj i uštedjeti.

NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE!

LOGO-2.jpg

Označeno u