Volčji potok: Proljetna izložba cvijeća i tulipana

Sponzorirani članak | 20.4.2023. u 09:04h | Objavljeno u Sponzorirano

Kako mi volimo reći, pravo proljeće počinje s tulipanima. Sjajni cvjetovi duginih boja i različitih oblika nešto su što uvijek iznova fascinira i privlači. U proljeće je raznolikost tulipana bez premca. Koliko su različiti, posjetitelji će saznati u šetnji pored 350 različitih sorti, koje su označene duž programske rute. Treće će pak oduševiti velike cvjetne gredice koje podsjećaju na polja tulipana s nizozemskih razglednica.

U parku cvjetaju polja narcisa koje ćete sresti na svakom koraku. Osim narcisa, posadili smo i ostalo cvijeće koje cvate u proljeće, a koje svojim bojama oživljava staze u parku. U travnju cvatu i prekrasne ukrasne trešnje i magnolije. Potkraj travnja cvatu prvi rododendroni.

S nove osmatračnice pruža se pogled na polja tulipana i širu okolicu Arboretuma Volčji Potok. Osim tulipana, ovogodišnju posjetu parku Prvog svibnja obogatit će i sajam domaćeg i umjetničkog obrta koji će ponuditi razne majstorski izrađene predmete.

1681974700539

Tijekom Proljetne izložbe cvijeća i tulipana, Arboretum Volčji Potok raspisuje foto natječaj čija su zajednička nit tulipani u Arboretumu.

Posjetitelji se mogu osvježiti i zasladiti u caffe baru Arboretum. Od 15. travnja do 2. svibnja bit će dostupna dodatna ugostiteljska ponuda s raznim ručkovima.

Park je otvoren svakim danom od 8 do 20 sati – uključujući vikende i praznike. Preporučamo kupnju dnevnih ulaznica online, gdje ostvarujete 10% popusta.

Na web stranici smo pripremili odgovore na najčešća pitanja o posjeti Arboretumu Volčji Potok tijekom proljetne izložbe.

Označeno u