Pred nama je Dan žena, popularni "osmi mart", a mi u suradnji s varaždinskim restoranom Bedem vodimo dvije osobe na ručak u prekrasni restoran uz Stari grad.
Sve što trebate učinite je u komentar ispod podijeljenog članka na našoj Facebook stranici označiti (tagati) posebnu ženu u svom životu s kojom želite ići na ručak na Dan žena, u srijedu 8. ožujka, a mi ćemo metodom slučajnog odabira izabrati dobitnike.
Dobitnike ćemo objaviti u utorak 7. ožujka u 12 sati na našim mrežnim stranicama i Facebooku.
Dobitnike će u restoranu Bedem čekati za njih posebno osmišljen meni, koji dobitnici mogu iskoristiti 8. ožujka do 16 sati.
Podsjetimo, ovo nije prvi put da vas vodmo u Bedem. Na Dan zaljubljenih smo na valentinovski ručak vodili Marka Trakoštanca i Sanju Sodar koji su nam javili da su uživali te da ih je oduševio poseban meni.
- Dobili smo meni u četiri slijeda. Prvo je bila habsburška juha s piletinom i gljivama, pa toplo predjelo jastučic od tijesta punjen paštetom od guščje jetre u umaku od vrganja. Za glavno jelo bio je steak, pečena puretina punjena sa gorgonzolom i umotana u pancetu, i jos neki prilog koji nisam zapamtio:) Za desert, je bio cheescake s preljevom od šumskog voća, mousse od čokolade i kuglica sladoleda od lješnjaka - kazao nam je Marko Trakoštanec.
Nama zvuči jako fino i vjerujemo da će tako biti i za Dan žena.
Igrajte se s nama i sretno!
Utvrda vrhunske hrane
Restoran Bedem pokrenula su dva prepoznatljiva kuhara, Anđelko Levanić i Zlatko Novak, koji su izgradili svoj kulinarski identitet kao najosebujniji sudionici varaždinske gastronomske pozornice.
Jela koja pripremaju temelje se na podlozi istraživanja originalnih lokalnih recepata uz tehnički savršenu i maštovitu uporabu najboljih namirnica, posebno ovdašnjih te ih stavljaju u poziciju kreatora i predvodnika nove varaždinske kuhinje, temeljene na načelima vrhunske gastronomije, tradiciji lokalnih jela i namirnica oplemenjenih primjenom najnovijih svjetskih trendova i tehnika u pripravi hrane.
Također, smatraju da kuhinja mora biti visoko autorska kako bi se i svakodnevna domaća jela pretvorila u gastronomske spektakle. Svoj prvi samostalni restoran, iz navedenih razloga, doživljavaju kao varaždinsku utvrdu vrhunske hrane:)