Vinarija Štampar: Urban White - hrvatski pjenušac s velikom međunarodnom medaljom

VV | 7.5.2022. u 16:43h | Objavljeno u Sponzorirano

Vinarija Štampar je jedan od nosećih stupova međimurskog vinarstva. I to već desetljećima. Podrum, koji je osnovan davne 1913. godine, u kontinuitetu sve do danas proizvodi vina

Svaki posjetitelj Međimurja, a ljubitelj kvalitetnih vina, na svoju listu atrakcija za posjet mora pridodati i jednu zaista specifičnu - Vinariju Štampar.

Vinarija Štampar je jedan od nosećih stupova međimurskog vinarstva. I to već desetljećima. Podrum, koji je osnovan davne 1913. godine, u kontinuitetu sve do danas proizvodi vina.

Osim već poznatih međimurskih sorti, koje se tradicionalno ovdje proizvode, Međimurje je savršeno podneblje za proizvodnju pjenušaca najviše klase, a upravo je vinarija Štampar jedna od vodećih u regiji. Naime, svojim novitetom u podrumu donijeli su prvu veliku internacionalnu medalju za jedan hrvatski pjenušac u zadnjih nekoliko desetljeća - zlatnu medalju na natjecanju Decanter World Wine Awards.

- Najljepše svojstvo bijelih vina Štampar je jedinstvena svježina, izuzetna aromatika i sortna čistoća, dok je blagotvorni klimatski pomak osigurao nasade cabernet sauvignona i gamaya, a oni nastajanje kreacije Urban Red, našeg velikog crvenog vina, veli David Štampar.

Na Mađerkinom bregu

Osim po iznimno kvalitetnim vinima, ova je vinarija poznata i po svom angažmanu u turističke revitalizacije Međimurja. Naime, upravo Vinarija Štampar okuplja brojne ljubitelje vina na najljepšem prirodnom platou – Mađerkinom bregu, neizostavnoj stanici svakog turista i izletnika s koje se pruža pogled na čak četiri države koje okružuju Međimurje. Nakon rada vikendima tijekom travnja, Mađerkin breg dočekuje od početka ovog mjeseca poklonike prirode i uživanja svakodnevno...

Galerija slika