Upiši Sveučilište Sjever i studiraj u suvremenom opremljenim laboratorijima do najviše akademske titule

VV | 29.4.2022. u 14:11h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Sveučilište Sjever ustrojeno je kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje, promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Sveučilište Sjever svojim studentima u dva studentska centra, u Koprivnici i Varaždinu, omogućuje priliku za studiranje brojnih studijskih programa po suvremenim standardima do najviše akademske titule. Osim toga, Sjever ima najveći postotak studenata (čak 78%) u deficitarnom STEM području pa su studenti nakon što završe studij iznimno traženi. Stopa zaposlenja nakon završenog studija na Sveučilištu Sjever je vrlo velika, a dosadašnji studenti postižu zavidnu karijeru u realnom sektoru. Poslodavci ističu da su oni vrlo poželjni zaposlenici zbog visoke razine stručnosti te širine usvojenih znanja i kompetencija. I što je najvažnije, spremni su na samostalan i kreativan rad u struci.

Što to čini Sveučilište Sjever najbrže rastućim te najperspektivnijim sveučilištem u Republici Hrvatskoj:

1/ STUDENT JE U SREDIŠTU POZORNOSTI

Personalizirani način edukacije, tijekom koje student nije broj, nego se svakom studentu pristupa na individualan način, zadovoljavajući njegove osobnosti i preferencije. Na Sveučilištu Sjever profesori usko surađuju sa studentima te nisu samo mentori i nastavnici, nego i prijatelji.

2/ SUVREMENO OPREMLJENI LABORATORIJI

Neovisno o tome koji od 30 studija izabere, svakog studenta očekuju suvremeno opremljeni laboratoriji, stručna praksa u realnom sektoru te brojna stručna predavanja kako bi sve stečeno znanje već tijekom studija mogao upotrijebiti u praksi.

3/ BLISKA SURADNJA S PRIVREDOM

Na Sveučilištu Sjever studenti imaju mogućnost učenja od najboljih jer Sveučilište surađuje s najvećim stručnjacima iz akademskog svijeta i privrede koji su nerijetko i gosti predavači, poput primjerice Mate Rimca, Borisa Vujčića, Dražena Klarića, Krešimira Macana, Ljube Jurčića, Roberta Knjaza, Davora Brukete i mnogih priznatih domaćih i svjetskih stručnjaka. Aktivna suradnja te osluškivanje realnih potreba gospodarstva u regiji upravo je jedan od ključnih ciljeva i uvjeta razvoja i napretka samog sveučilišta i studijskih programa, što prepoznaje i privreda.

4/ MEĐUNARODNA SURADNJA

Sveučilište Sjever sudjeluje u velikom broju međunarodnih projekata i inicijativa te s brojnim međunarodnim sveučilištima, a putem programa ERASMUS+ , najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koji obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, studentima je omogućena mobilnost u svrhu studijskog boravka ili stručne prakse na visokoobrazovnim ustanovama ili organizacijama diljem svijeta.

5/  AKTIVNI STUDENTI SPORTAŠI

Na Sveučilištu Sjever vrlo su aktivni studenti sportaši okupljeni u Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever, što dokazuju sudjelovanjem na brojnim domaćim ali i inozemnim studentskim sportskim natjecanjima, ostvarujući zavidne sportske rezultate. Savez sportskih udruga punopravni je član Hrvatskog akademskog sportskog saveza.
Sveučilište Sjever djeluje u dva sveučilišna centra – Sveučilišnom centru Koprivnica i Sveučilišnom centru Varaždin, a od prošle godine studenti mogu odabrati i četiri nova studijska programa: preddiplomski sveučilišni studij Glazba i mediji, preddiplomski sveučilišni studij Geodezija i geomatika u Sveučilišnom centru Varaždin te preddiplomski sveučilišni studij Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža u Sveučilišnom centru Koprivnica i preddiplomski stručni studij Informatika i računarstvo u Đurđevcu!

Osim navedenih novih studija, Sveučilište nudi široki dijapazon različitih studija do najviše akademske titule:

SVEUČILIŠNI CENTAR KOPRIVNICA

Preddiplomski studiji:
Zaštita okoliša, recikliranje i ambalaža  
Medijski dizajn 
Komunikologija, mediji i novinarstvo 
Poslovanje i menadžment 
Prehrambena tehnologija  
Logistika i mobilnost 
Računarstvo i informatika*
*Izvodi se na dislociranoj lokaciji Sveučilišta Sjever u Đurđevcu
 
Diplomski studiji:
Komunikologija, mediji i novinarstvo  
Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša  
Održiva mobilnost i logistički menadžment  
Medijski dizajn

Poslijediplomski studiji:
Mediji i komunikacija  

SVEUČILIŠNI CENTAR VARAŽDIN

Preddiplomski studiji:
Geodezija i geomatika
Glazba i mediji 
Elektrotehnika 
Multimedija, oblikovanje i primjena
Proizvodno strojarstvo
Logistika i mobilnost  
Graditeljstvo
Sestrinstvo 
Mehatronika 
Fizioterapija 
 
Diplomski studiji:
Poslovna ekonomija  
Odnosi s javnostima
Multimedija 
Strojarstvo 
Graditeljstvo  
Sestrinstvo - menadžment u sestrinstvu  

Poslijediplomski studiji:
Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment
Poduzetništvo i EU fondovi 

Znanje je u tvojim rukama! Upiši Sveučilište Sjever - Sveučilište kojem je stalo!

Ako želiš studirati na Sveučilištu Sjever, prijavi se na web stranici Postani student (postani-student.hr). Sve o informacije o uvjetima upisa nalaze na mrežnim stranicama Sveučilišta te stranici Postani student.

Galerija slika