UDRUGA ZIPKA Ljubav, toplina, sigurnost, podrška - to je udomiteljstvo Foto: Udruga Zipka

UDRUGA ZIPKA Ljubav, toplina, sigurnost, podrška - to je udomiteljstvo

VVM | 16.9.2024. u 08:10h | Objavljeno u Sponzorirano
Nacionalni susret udomiteljskih obitelji naglasio je izuzetnu važnost udomiteljskih obitelji u osiguravanju stabilnog i sigurnog okruženja za odrastanje djece kojoj nedostaje roditeljska podrška

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece ove je godine bio organizator 16. Nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji Republike Hrvatske koji se održao u Varaždinu uz domaćina susreta - "ZIPKA" Udruga udomitelja za djecu i mlade.

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_1.JPG

Susret se održao na varaždinskom Graberju 31. kolovoza, u znak podrške djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, okupivši preko 350 sudionika. Ovaj događaj naglasio je izuzetnu važnost udomiteljskih obitelji u osiguravanju stabilnog i sigurnog okruženja za odrastanje djece kojoj nedostaje roditeljska podrška. Udomiteljske obitelji pružaju ljubav, sigurnost i osjećaj pripadnosti, što je ključno za zdrav razvoj i sretnu budućnost djece.

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_2.JPG

Zahvaljujemo svim sponzorima, donatorima i volonterima na njihovoj velikodušnosti i podršci koja omogućava uspješno provođenje ovakvih susreta i jačanje udomiteljskih zajednica. Vaša nesebičnost i predanost čine razliku u životima mnoge djece i udomiteljskih obitelji diljem Hrvatske.

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_3.JPG

Od srca zahvaljujemo suorganizatoru i sponzoru susreta Varaždinskoj županiji, te podršci Grada Varaždina, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Zaklade "Hrvatska za djecu". Neizmjerno hvala Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina na usluzi ustupanja prostora i pomoći u organizaciji kao i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Varaždina, DVD-u Gojanec i Lovačkoj udruzi FAZAN Varaždin na najmu i pomoći oko prijevoza opreme.

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_4.JPG

Zatim zahvaljujemo na donacijama MAGMI Varaždin, Atlantic Grupi d.d. Gossip Baru, MK-u Sjeverozapad, Martinu Balogu i Daliboru Lončariću. Turističkoj zajednici grada Varaždina hvala na promotivnim materijalima, Darku Meštriću na vođenju sportskih radionica.

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_5.JPG

Zahvale Centru za pružanje usluga u zajednici Varaždin, Sportskom plesnom klub Valcer, TS-u Adagio Tomislava Špoljara, Kerekesh Teatru na pruženoj podršci na koju uvijek možemo računati.

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_6.JPG

Ovim putem želimo spomenuti i poslovne partnere Vindiju, Pekaru Mlinček, Festivo i Bini d.o.o, uz pomoć kojih smo uljepšali susret i učinili ga ugodnijim i zabavnijim. Hvala svim sudionicima stručnog dijela susreta, posebno Ivani Vlahek Teskera i Ivančici Dugan. Veliko hvala svim volonterima i svim pojedincima i organizacijama koji su doprinijeli uspjehu ovog susreta. Zahvaljujući vašoj podršci, osmjesi na dječjim licima govore više od riječi.

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_7.JPG

Program "Sa srcem u udomiteljstvo" financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Udruga_Zipka_Program_Sa_srcem_u_udomiteljstvo.jpg

Udruga_Zipka_logo_MRMSOSP.jpg

Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti ZIPKE Varaždin i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_8.JPG

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_9.JPG

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_10.JPG

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_11.JPG

udruga_zipka_susret_udomiteljskih_obitelji_31082024_12.JPG