Udruga Ana u Varaždinu - udruga za pomoć djeci i obiteljima

vv | 18.10.2023. u 20:30h | Objavljeno u Sponzorirano

Udruga Ana, udruga za pomoć djeci i obiteljima, u Varaždinu djeluje više od godinu dana na adresama Pavlinska 5 i Augusta Šenoe 3. Predsjednica udruge je Ana Duga, koja ima višegodišnje iskustvo.

Udruga Ana ima dva aktivna Programa:

Program "Dajmo im šansu"

Programom "Dajmo im šansu" daju dodatnu podršku djeci predškolskog i školskog uzrasta u pripremi za školu i u savladavanju razvojnih teškoća i savladavanju školskog programa. Ključan je individualni rad s djecom. Na tom Programu udruga Ana ima zaposlenu učiteljicu i studente, a surađuje sa edukacijskom rehabilitatoricom i logopedicom. Prvenstveno tim programom je udruga Ana dodatna podrška djeci s posebnim potrebama, djeci s invaliditetom i djeci slabijeg imovnog stanja. Program se provodi osobno na adresama udruge Ana i online za djecu iz ostatka Hrvatske i koja ne mogu pristupiti osobno. 

Program "Dajmo im šansu" je besplatan za djecu.

slika33.jpg

Program "Radionice za djecu"

Program "Radionice za djecu" inicirala su djeca zajedno sa učiteljicom Teom Krušelj u Varaždinu ovo ljeto. Djeca su tražila od tada studentice, a danas učiteljice radionice gdje bi se zabavljala, a ujedno i nešto naučila. Razvijen je projekt koji kod djece razvija njihovu kreativnost, domišljatost, razvija dječje talente. Konkretno prema sklonostima djece uče se osnove sviranja na sintisajzeru (planiraju nabaviti i klavir), osnove solfeggio, osnove pjevanja, šivanje na juti koncem i iglom, igranje igara poput memory, kulinarska radionica pravljena raznih kolača, salata , juha i jela, recitacije, izrada raznih kreacija od papira i slično, šetnja sa djecom po gradu Varaždinu i upoznavanje okoline i grada, a što je posebno zanimljivo za djecu koja nisu iz Varaždina. Učiteljica Tea Krušelj vodi taj projekt. Radionice za djecu su besplatne.

slika22.jpg

Prostor u Pavlinskoj 5 je opremio Logo iz Zagreba, a prostor u Augusta Šenoe je opremila Prima iz Bjelovara.

Poslovanje Ana je potpuno transparentno i sve isplate su vidljive na poveznici:

https://udrugaana.hr/files/popisizdataka9-23-1.pdf

Projekte su podržali: Grad Varaždin, prijatelj djece, JANAF iz Zagreba, Podravka iz Koprivnice, Lovrinac iz Splita, Sanitat iz Dubrovnika, općine i mnogi drugi poduzetnici i građani, a što se može vidjeti na poveznici:

https://udrugaana.hr/Donatori.html 

Podržite i vi uplatom donacije Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima

Žiro račun: IBAN: HR1623900011101339717 

Kažu da svaki euro uložen u djecu zajednici vraća 7 eura.

uplatnica_Ana.jpg

Uplatnica Ana by Varazdinske vijesti on Scribd