Turistička zajednica Donji Kraljevec: Malo mjesto za velike ljude

VV | 8.5.2022. u 18:30h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Općina je rodno mjesto velikana duha i začetnika antropozofije dr. Rudolfa Steinera

Slikoviti kraj Donjeg Međimurja krije i jedinstvenu etnografsku zbirku koja prikazuje izvorni način života međimurskog sela. Stoga je Bohnecov grunt u Donjem Hrašćanu postao nezaobilazna točka u obilasku ove regije.

Etno zbirka dr. Juraj Kolarić

I prije današnjeg muzeja “Međimurje malo” nastao je Međimurski muzej koji prikazuje život i duh međimurskog sela. Riječ je o vrijednoj etnografskoj zbirci mons. dr. Jurja Kolarića, istaknutog međimurskog svećenika i povjesničara. Zbirka se nalazi na imanju poznatom kao Bohnecov grunt u Donjem Hrašćanu. Smještena je u šest starinskih, drvenih kuća među kojima je i Bohnecova hiža s bogatom knjižnicom koja predstavlja djela istaknutih Međimuraca.
Kontakt: 040 679 322, 098 951 9663

Centar dr. Rudolf Steiner

Multidisciplinarna institucija objedinjuje znanost, umjetnost i turizam baziranu na nauku i znanju filozofa i znanstvenika dr. Rudolfa Steinera. Ujedno je i jedna od najvećih turističkih atrakcija Međimurja. Centar upravlja i rodnom kućom dr. Rudolfa Steinera koja predstavlja mjesto susreta mnogobrojnih posjetitelja iz čitavog svijeta, a institucija je uvrštena i među važne edukacijske točke u svijetu biodinamike.
www.centar-rudolf-steiner.com,  Kontakt: 040 655 612, 099 3250 776

Motociklistička utrka Speedway

Donji Kraljevec ove je godine domaćin ovogodišnje utrke Svjetskog prvenstva u speedwaju. S obzirom na golemu produkciju, to je zasigurno i jedan od najvećih sportskih događaja organiziranih na tlu Međimurja. Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia najveći je motociklistički događaj u Hrvatskoj te je u Donjem Međimurju okupio veliki broj najboljih svjetskih vozača te ljubitelja spektakla i adrenalina.

Galerija slika