SREDNJA ŠKOLA ARBORETUM OPEKA Mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja

VV | 3.6.2023. u 16:22h | Objavljeno u Sponzorirano

Srednja škola Arboretum Opeka jedna je od najopremljenijih škola u Hrvatskoj za izvođenje praktične nastave iz poljoprivredne i veterinarske struke te ugostiteljstva, prilagođena je za odvijanje nastave i za učenike s teškoćama u razvoju.

srednja_skola_arboretum_opeka_marcan_upisi_2023_2.jpg

Škola je otvorena za suradnju na lokalnoj, nacionalnoj i internacionalnoj razini, što potvrđuje sudjelovanjem na brojnim izložbama, smotrama, sajmovima, natjecanjima gdje ostvaruje značajne rezultate.

srednja_skola_arboretum_opeka_marcan_upisi_2023_3.jpg

Poljoprivreda, prehrana i veterina
Četverogodišnji programi: agrotehničar, veterinarski tehničar
Trogodišnji programi: cvjećar, poljoprivredni gospodarstvenik, vrtlar, pomoćni vrtlar (TES)

Turizam i ugostiteljstvo
Trogodišnji programi: kuhar (JMO), konobar (JMO), pomoćni kuhar-slastičar (TES)

srednja_skola_arboretum_opeka_marcan_upisi_2023_6.jpg

Aktivni u projektima

Dugi niz godina učenici Srednje škole Arboretum Opeka osvajaju prva i druga mjesta na državnim natjecanjima iz disciplina flora, agro, veterine i pomoćni kuhar - slastičar. Ove godine učenik Danijel Sever (mentor Darko Auker) osvojio je prvo mjesto i zlato u disciplini Pomoćni kuhar i slastičar. Učenica Ana Marija Vugrinec (mentorica Ana Ernoić Milošević) osvojila je drugo mjesto i srebro u disciplini Cvjećarstvo. Učenica Viktorija Puškadija (mentorica Mirjana Ivanković) dijeli 6. mjesto u disciplini Veterina.

srednja_skola_arboretum_opeka_marcan_upisi_2023_4.jpg

Škola je vrlo aktivna u EU projektima u kojima sudjeluje kao prijavitelj ili partner. Jedan od najznačajnih projekata za učenike i nastavnike je Erasmus+ projekt mobilnosti, preko kojeg učenici odlaze na stručnu praksu u inozemstvo (Italija, Poljska, Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Slovenija…).

srednja_skola_arboretum_opeka_marcan_upisi_2023_1.jpg

Škola je dobitnica Povelje za mobilnost, razdoblje od 2021. do 2027. godine. Povelja predstavlja priznanje za prethodno kvalitetno provedene mobilnosti učenika i nastavnika odnosno akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visoko kvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Razlog više zašto odabrati Srednju školu Arboretum Opeka!                                                                  - stipendije učenicima poljoprivrednih zanimanja
- vrhunska oprema i praktikumi za najkvalitetnije izvođenje praktične nastave (kuharski, aranžerski, dendrološki praktikum, staklenici, plastenici, klijališta, voćarski praktikum, pčelinjak, staje i pregonski pašnjaci),
- moderna poljoprivredna mehanizacija
- plaćena stručna praksa u inozemstvu - Erasmus+ program
- veliki izbor slobodnih aktivnosti uz mogućnost izražavanja vlastite kreativnosti
- rad u vrlo pozitivnom okruženju (priroda i pristupačni nastavnici i ostalo osoblje)
- povezivanje obrazovanja sa tržištem rada

Svijetla budućnost

Škola je proglašena Regionalnim centrom kompetentnosti u poljoprivredi (RCK), u sklopu kojeg se provode dva projekta: Uspostava RCK-a u poljoprivredi Arboretum Opeka i Rekonstrukcija dvorca Opeka u kojem će biti osiguran smještaj za učenike, restoran, novi praktikumi za dendrologiju, floristiku, vinarstvo i podrumarstvo te laboratoriji za analizu tla, ulja, meda, vina i octa.

srednja_skola_arboretum_opeka_marcan_upisi_2023_1.JPEG

U školi se održavaju različita predavanja, edukacije, seminari, radionice i izložbe u kojima sudjeluju učenici zajedno s nastavnicima. Učenici se kontinuirano educiraju organizacijom stručnih ekskurzija različitim privrednim gospodarstvima na nacionalnoj i internacionalnoj razini koje doprinose kvaliteti usvajanja teoretskih i praktičnih znanja. Škola se nalazi u okruženju koje poticajno djeluje na učenje i rad.

- Dragi učenici osmih razreda, posjetite Srednju školu Arboretum Opeka jer slika govori više od tisuću riječi! - poručuju iz te srednje škole uoči upisa u prve razrede.

Srednja škola Arboretum Opeka
Vinička 53, Marčan | telefon: 042 722 131 | e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. |
Facebook: Srednja škola “Arboretum Opeka”, Marčan | Instagram: Arboretum Opeka Srednja