Škola stranih jezika Šimunić: Pun hodnik diploma

Sponzorirani članak | 14.10.2015. u 13:35h | Objavljeno u Sponzorirano

U Školi stranih jezika Šimunić ovih je dana hodnik ukrašen prestižnim Cambridge FCE diplomama razine B2, prve od tri najviše razine izvrsnosti.

Njihovi su polaznici postigli izuzetne rezultate i dobili ocjene: Performance at Grade A demonstrates an ability at Level 2 and Council of Europe C1. Dokazali su da znaju i za višu razinu od B2! Polaznici, roditelji i djelatnici Škole jako su ponosni na postignuti uspjeh.


 
U dobi od 16-ak godina mladi su Varaždinci polagali svoj prvi veliki ispit ukupnog trajanja od cca 4 sata. Ispitivanje organizira British Council, ugledna organizacija koja za Ujedinjeno Kraljevstvo provodi ispite širom svijeta, a kod nas je to u Zagrebu pred britanskim ispitivačima, bez ikakve pristranosti i pod šifrom. Nakon ožujskog i lipanjskog ispitnog roka, novi kandidati izlaze na ispit već početkom prosinca.
 
Potvrda je to kvalitetnog poučavanja stranih jezika u našoj Školi, kao i zalaganja mladih polaznika, kaže ravnteljica Jasenka Šimunić. Najveći broj polaznika pripremnog FCE programa pohađa naše tečajeve od malih nogu. Naša je privilegija i zadovoljstvo da ih pratimo od prvih simpatičnih nesigurno izgovorenih riječi na predškolskom stupnju pa sve do sjajno sročenih eseja iz kojih je očito da im je engleski postao "their second nature".

Jedina škola u Varaždinu

Škola stranih jezika Šimunić je jedina škola iz Varaždina sa statusom srebrnog i brončanog ADDVANTAGE PARTNERA Cambridge Univerziteta za ESOL međunarodno priznate ispite.

Uspjeh pojedine škole svake se godine iznova procjenjuje, ukoliko uopće šalje polaznike na Cambridge ispite. Naime, školama je riskantno prijavljivati polaznike na takve ispite jer ih treba izrazito temeljito pripremiti da sigurno polože i to sa što boljom ocjenom.

U Školi stranih jezika Šimunić to kontinuirano čine već 25 godina te su se specijalizirali u pripremi za polaganje međunarodno priznatih ispita. Prolaznost kandidata u Školi Šimunić je 100%, od čega većina s najvišom ocjenom A!

Čemu služe međunarodno priznati certifikati?

Kako dokazati znanje stranog jezika kod upisa na fakultet ili natječaja za posao? Kako se istaknuti u mnoštvu ostalih kandidata i dokazati da baš vi odlično vladate jezikom u svim njegovim vještinama? Međunarodni certifikati su najobjektivniji i najvjerodostojniji dokaz stečenih jezičnih kompetencija. Ujedno je to i potvrda stručnosti određene škole stranih jezika.

Kvalitetu Škole stranih jezika Šimunić uvijek iznova potvrđuju i ostali postignuti uspjesi njihovih polaznika: prva mjesta na državnim natjecanjima, dobivanje stipendija, uspješni upisi i snalaženje na stranim fakultetima i radnim mjestima.

U svijetu sam ko doma – znam jezike!
Čak i japanski!

Kontinuirani razvoj Škole stranih jezika Šimunić prati i mogućnost učenja japanskog jezika koji su uveli 2010. Zanimljivo je kako su Varaždinci objeručke prihvatili učenje ovog egzotičnog jezika. To su redom mladi entuzijasti, srednjoškolci i studenti sa zavidnim znanjem o kulturi te daleke zemlje.

Nastavni program obuhvaća čitanje i pisanje četiri vrste pisma (hiragana, katakana, kanji i romaji), konverzacijske vježbe u svakodnevnim situacijama, vježbe slušnog razumijevanja, upoznavanje s kultorološkim konceptima Japana.

Mali đačići od 5 godina "šprehaju po njemačkom"

Roditelji su postali svjesni da njemački treba učiti što ranije, čak prije engleskog jezika. Zato su u Školi Šimunić osmislili sasvim novi inovativan nastavni program za predškolce od 4 do 6 godina koji su ga sa žarom prihvatili i uživaju baš kao pravi mali Nijemčići.

Kao i svi njihovi predškolski programi i ovaj je tako koncipiran da djeca kroz igru i raznolike aktivnosti zaista uživaju, a istovremeno usvajaju pojmove njihova dječjeg svijeta, ali na njemačkom jeziku.

Na završnoj priredbi u lipnju roditelji su bili ushićeni količinom znanja i točnošću izgovora koji su djeca pokazala. Poseban je užitak slušati "malce" kako fantastično oponašaju izgovor svoje Lehrerin.

Za život učimo, ne za školu!

Odrasli polaznici kod nas u ugodnoj i poticajnoj atmosferi odlično nauče strani jezik na zanimljiv način, a steknu i nova prijateljstva i poznanstva. Mogu naučiti novi jezik ili usavršiti svoje komunikacijske vještine iz engleskog, njemačkog, talijanskog, španjolskog, francuskog, ruskog, mađarskog, kineskog i japanskog jezika.

U 25 godina postojanja Škola stranih jezika Šimunić dokazala je ustrajnost u radu, postojanu kvalitetu u razini podučavanja kako onih velikih - odraslih tako i malih - predškolaca.

www.skola-simunic.hr
Varaždin, Trenkova 23
042 203 303, 091 203 3023

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci