Restoran Aquacity: Kulinarska rapsodija tradicionalnih obiteljskih ručkova

Sponzorirani članak | 11.3.2019. u 10:07h | Objavljeno u Sponzorirano

Duša svakog grada, mjesta, naselja je restoran, konoba, oštarija... gdje se dolazi bez obzira na osobno zvanje, zanimanje, funkcije i pozicije s respektom prema gastronomskoj ponudi istog. Pritom naravno nije presudan sam ambijent koji u pravilu nije fensi, u kojem se ne robuje usiljenom dodvoravanju gostiju i u kojem nije prioritet biti viđen. Tu vrijede sasvim druga pravila, pravila koja nas vraćaju u vrijeme kada smo se oko stola okupljali privučeni mirisom hrane kada je ista imala dušu u koju je bila utkana ljubav onih, nama najdražih, koji su je pripremali za nas.

aquacity_varazdin_restoran_1.jpg

Takovo mjesto određuje ponajprije chef kuhinje koji u hranu ugrađuje onaj najsavršeniji začin, začin koji uzdiže gastronomsku ponudu na pijedestal vrhunskog užitka, a taj začin je strast za kuhanjem i ljubav prema svakom gostu. To se ne uči, to se ne stječe, to se jednostavno ima ili nema.

Na tragu toga je, unazad oko 14 mjeseci, restoran Aquacity u kojem se baš vrednuju tradicionalne vrijednosti obiteljskih ručkova gdje hrana ima daleko veći značaj od tek pukog utaživanja gladi. Hrana koju gost konzumira najprije očima te osjetom mirisa koji pobuđuje one već zaboravljene mirise djetinjstva te naposljetku osjetilima okusa koji naprosto konzumaciju jela dovode do vrhunskog zadovoljstva.

aquacity_varazdin_restoran_7_krem_juha_od_gljiva_2.jpg

Sam izbor jela koja se nude, a koji ne ide u nepotrebnu, pretjeranu širinu koja ubija dušu jelu i prelazi u monotoniju i sličnost okusa bez obzira na izbor istih, prati i izbor vrhunskih, svježih namirnica u pravilu domaćeg uzgoja i porijekla. To je garancija i preduvjet bogatstva i raznolikosti okusa svakog pojedinog jela.

Tako se stvara i nastaje kultno mjesto gastronomije, u koje se ulazi sa sigurnošću za užitak blagovanja i u koje se dolazi s prijateljima, obitelji pa naposljetku i sam, jer na takovom mjestu čovjek jednostavno ne može imati osjećaj samoće, gdje prevladava onaj istinski i iskreni osjećaj dobrodošlice u kojem je chef u svakom trenutku spreman razgovarati o jelu i predložiti preporuku tog dana, uvažavajući pritom i samo raspoloženje gosta. Naravno, tu je i drugo osoblje restorana, uvijek na raspolaganju gostu.

aquacity_varazdin_restoran_3.jpg

Još je veća vrijednost u tome da se ovdje radi o mladim ljudima, koji svoj mladenački elan i energiju pretvaraju u kulinarsku rapsodiju, ne štedeći pritom ni svoje vrijeme ni trud, a što se odražava na zadovoljstvo gostiju, koji zaista ne štede pohvale i čija je nevjerica i ushićenje tim veće kada vide te mlade ljude, zaslužne za gurmanski užitak.

Naravno da je red spomenuti tu mladost:
*Head Chef Alan Lovaković
*Sous chef Andreja Mežnarić
*odgovorni za salu (konobari) Neven Oblaković

Dodajmo da se svake nedjelje priprema jedno od sljedećih jela: janjetina, odojak, perkelt od divljači ili hobotnica pod pekom, a gosti iz raznolike ponude mogu birati i lignje, smuđa, oslića, riblje plate i druga jela.

aquacity_varazdin_restoran_6_hoba_3.jpg

Obzirom da sam doživljaj gastronomskog užitka zamjenjuje tisuću riječi, slobodni smo Vas uputiti na našu Facebook stranicu Restoran Aquacity, a za konkretan dogovor i rezervaciju Vašeg mjesta u željenom terminu slobodno nam se obratite na telefon: 042/421-612 ili 099/724-3465.

aquacity_varazdin_restoran_5.jpg

aquacity_varazdin_restoran_8_Perkelt.jpg

aquacity_varazdin_restoran_2.jpg

aquacity_varazdin_restoran_4.jpg