Pregled događaja u Prelogu od 16. do 23. lipnja te od 23. do 30. lipnja

VV | 18.6.2021. u 10:05h | Objavljeno u Sponzorirano
  • 19. I 20.6.2021., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Luka (Luca)

Animirani; Uloge/Glasovi: Bartol Rajčić, Marko Ožbolt, Lola Juran, Marko Petrić, Mirela Brekalo Popović

Mladi dečko Luka doživljava nezaboravno ljeto na talijanskoj rivijeri ispunjeno hrpom sladoleda, ukusne mediteranske hrane i beskrajnom vožnjom skutera uz more. Luka dijeli ove pustolovine sa svojim novootkrivenim najboljim prijateljem, ali njihovoj beskrajnoj zabavi prijeti duboko čuvana tajna: radi se zapravo o pravim morskim čudovištima iz drugog svijeta, iz dubine oceana.

  • 19. I 20.6.2021., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Čuvaj me s leđa 2 (Hitman’s Wife’s Bodyguard)

Akcija, komedija; Uloge: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Morgan Freeman, Antonio Banderas, Tom Hopper, Frank Grillo, Richard E. Grant

Drugi dio akcijske komedije nastavlja se četiri godine nakon događaja iz prvog dijela. Nakon što su plaćeni ubojica Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) i tjelohranitelj Michael Bryce (Ryan Reynolds), koji su najveći protivnici, morali surađivati, tjelohranitelj sada mora napraviti prisilnu pauzu zbog stresa i noćnih mora. Kad se napokon navikne na ideju da više neće biti tjelohranitelj i koristiti oružje, prije atentata ga spašava supruga ubojice Sonia Kincaid (Salma Hayek) koja ga je tražila kako bi joj pomogao spasiti njezina supruga. Budući da Bryceu nije dopušteno koristiti vatreno oružje ili bilo koje drugo oružje, morat će spasiti Dariusa svojom duhovitošću i inteligencijom.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

  • DO 18. 6. 2021., IZLOŽBA „ŽENSKO DOPISIVANJE/FEMALE CORRESPONDENCE“

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, može se pogledati izložba pod nazivom „Female Correspondence/Žensko dopisivanje“. Autorice projekta su Tihana Karlović i Mateja Rusak, a u projektu sudjeluju Anna Trojanowska (Poljska), Raquel Amat (Sj. Irska), Ana Salopek (HR), Kristina Pongrac (HR), Dora Bakek (HR), Raluca Iancu (SAD), Iva Gobić (HR), Gloria Sellan (HR), Irena Kečkeš (SAD), Maja Zemunik (HR), Carmen Bačura Potočić (HR), Maja S. Franković (HR), Svetlana Jakimovska – Rodić (SLO), Monika Jurić (Švicarska), Yoshimi Teh Soo Mei (Havaji).

Više o projektu:

Kako danas komuniciramo? Iako je napredak tehnologije omogućio čitav dijapazon različitih načina komunikacije, čovjek nikada nije bio toliko otuđen, osamljen i izoliran kao danas. Razgovor je sveden na osiromašen vokabular prepun skraćenica i znakovlja koje bi trebalo iskazivati naše osjećaje, a u srži ne izražava i ne govori ništa. Pisanje rukom zamijenile su tipkovnice, a upravo se kroz pisanje moglo otkriti je li piscu zatitrala ruka prilikom bilježenja najintimnijih misli i emocija. Sâm proces pisanja pisma bio je posveta vremenu, posveta pisanju i posveta drugoj osobi.

Osjetni gubitak kvalitetne međuljudske komunikacije, višestoljetno percipiranje žene isključivo kao objekta odnosno motiva inspiracije, a ne aktivnog stvaralačkog subjekta te česta neadekvatna valorizacija medija grafike u svijetu likovnosti, potaknuli su hrvatske umjetnice Tihanu Karlović i Mateju Rusak na realizaciju projekta pod nazivom “Female correspondence”. Projekt je nastao iz potrebe za stvaranjem, razmjenom misli i ideja te poticaja na međusobnu podršku što je u konačnici rezultiralo i stvaranjem mreže umjetnica. Inspiriran ženskom književnošću koja je započela u salonima u XX. stoljeću kada su tekstove pisale žene za žene, projekt je zadržao koncept komunikacije isključivo između žena, ali je tekst zamijenjen likovnim djelom.

Projekt je započeo u siječnju 2019. godine i baziran je na dopisivanju umjetnica u parovima. Svaki par se dopisuje četiri ili šest puta godišnje na zadanom formatu dopisnice/razglednice (10,5 x 15 cm), dok je izbor grafičke tehnike, teme i papira u potpunosti slobodan. Svaka autorica tiska ediciju od 10 primjeraka s time da 3 primjerka ostaju autorici, 3 primjerka autorica šalje umjetnici s kojom se dopisuje, a preostala 4 primjerka šalje u arhivu za zajedničko izlaganje na izložbama. Od 2019. godine sudjeluju Mateja Rusak (HR), Tihana Karlović (HR), Anna Trojanowska (Poljska), Raquel Amat (Sj. Irska), Ana Salopek (HR), Kristina Pongrac (HR), Dora Bakek (HR), Raluca Iancu (SAD), od 2020. godine Iva Gobić (HR), Gloria Sellan (HR), Irena Kečkeš (SAD), Maja Zemunik (HR), Carmen Bačura Potočić (HR), Maja S. Franković (HR), Svetlana Jakimovska – Rodić (SLO) i Monika Jurić (Švicarska), a od 2021. Yoshimi Teh Soo Mei (Havaji). (Iz kataloga izložbe; Sonja Švec Španjol).

Izložba ostaje otvorena do 18. lipnja 2021. godine.

DOGAĐANJA

  • 18. 6. 2021., PETAK U 19,00, KONCERT U CRKVI SV. JAKOBA

Župna crkva sv. Jakoba ap.st. u Prelogu, ugostit će, u petak 18. lipnja, koncert Elizabete Zalović na orguljama te Marina Zokića na trubi. Početak koncerta je planiran za 19,00 sati, ulaz je besplatan, a koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Elizabeta Zalović, diplomirala je teoriju glazbe na odsjeku za kompoziciju i glazbenu teoriju te orgulje u klasi red. prof. Ljerke Očić na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. 2006. godine završila je umjetničko usavršavanje iz orgulja u klasi red. prof. Marija Penzara. Kao orguljašica održala je niz recitala i nastupa na festivalima u zemlji i inozemstvu, od kojih su najznačajniji: Muzički biennale Zagreb, Dubrovačke ljetne igre, Dani hrvatske glazbe, Međunarodna glazbena tribina u Puli, međunarodni festival Trieste prima (Italija), ciklus Lisinski subotom, Glazbene večeri mira (BiH), ciklus Svjetski orguljaši u katedrali Bezgrešnog Začeća BDM u Moskvi (Rusija). Praizvela je brojna djela za orgulje hrvatskih skladatelja. Nastupala je kao članica Zagrebačkoga komornog orkestra, surađivala sa Zagrebačkim kvartetom te brojinim vodećim solistima i renomiranim umjetnicima. Redovito koncertira u međunarodnom ciklusu Zvuci orgulja zagrebačke katedrale i međunarodnom festivalu Orgulje Heferer. Suosnivačica je i voditeljica Međunarodne orguljaške škole za orguljaše te studente orgulja u Zadru, sudionica Međunarodne ljetne orguljaške akadmeije u Puli (2020.). Voditeljica je stručnih seminara, kao i radionica za studente Muzičke akademije u Zagrebu i Ljubljani, voditeljica je umjetničko-istraživačkog projekta Sveučilišta u Zagrebu Istraživanje, uređivanje i objavljivanje orguljaškog opusa akademika Anđelka Klobučara. Članica je orguljaškog dua Quattro obbligato (M. Kudrna – E. Zalović). 2008. godine izašao je prvi nosač zvuka Quattro obbligato glazba za orgulje četveroručno, nominiran za dvije diskografske nagrade Porin. Kao član dua koncertirala je u zemlji i inozemstvu: Međunarodni orguljaški festival Soči – Rusija, Međunarodni orguljaški festival Lavamünd – Austrija, Đakovački vezovi – đakovačka katedrala, koncertno gostovanje u Mostaru i Sarajevu povodom proslave 800. obljetnice Franjevačkog reda u organizaciji hrvatskog kulturnog društva „Napredak“, Sudamja – koncert u prvostolnici sv.Dujma, Međunarodna orguljaška škola za crkvene glazbenike u Zadru – koncert u zadarskoj katedrali, Mednarodni letni orgelski ciklus u Celju, Orguljaške večeri – požeška katedrala, koncert povodom Svjetskog dana glazbe – Ljubljana, franjevačka crkva i koncertno gostovanje u Trstu u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i dr. Predavala je teoretske glazbene predmete na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Od 2010. godine docentica je, a od 2019. godine izvanredna profesorica na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje kolegije Orgulje I-IV, Orgulje – dodatni sat I-IV i Komornu glazbu I-II.

Marin Zokić, solo trubač Zagrebačke filharmonije, rođen je u Splitu, gdje je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Ante Puharića. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Stanka Selaka. Usavršavao se na Međunarodnoj trubačkoj akademiji u Bremenu kod istaknutih solista, orkestralnih umjetnika i pedagoga. Tijekom studija u Bremenu aktivno je sudjelovao u projektima Bremenske filharmonije i opere. Do sada je solistički nastupao uz mnogobrojne hrvatske orkestre: Zagrebačku filharmoniju, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split, Zadarski komorni orkestar. Bio je solo trubač orkestra Hrvatske vojske, te solo trubač Simfonijskog orkestra HRT-a. Od 1998. godine prvi je trubač Zagrebačke filharmonije. Uz niz solističkih nastupa njeguje i komorno muziciranje. Bavi se i pedagoškim radom; izvanredni je profesor na Muzičkoj akademiji Zagreb. Redovito održava ljetnu školu trube na otoku Braču u Hrvatskoj. Član je žirija hrvatskih i inozemnih natjecanja.

  • 18. 6. 2021., PETAK U 18,00, LJETNA KROS LIGA PRELOG

U petak 18. lipnja, kreće ovogodišnja „Ljetna kros liga Prelog“, 14. po redu, najstarija trkačka liga u Međimurju. „Trči i staro i mlado, vaše godine ili forma nisu problem, imamo za vas sve, i hodanje i trčanje, samo se pokrenite i pridružite nam se“, poručuju organizatori. Kroz deset klimatskih i natjecateljskih vrelih kola od ove godina vodi vas Biciklistički klub Prelog.

DATUMI ODRŽAVANJA:

1. kolo 18.06.2021. – natjecateljsko kolo

2. kolo 25.06.2021. – natjecateljsko kolo

3. kolo 02.07.2021. – natjecateljsko kolo

4. kolo 09.07.2021. – natjecateljsko kolo

5. kolo 16.07.2021. – natjecateljsko kolo

6. kolo 23.07.2021. – natjecateljsko kolo

7. kolo 30.07.2021. – natjecateljsko kolo

8. kolo 06.08.2021. – natjecateljsko kolo

9. kolo 13.08.2021. – natjecateljsko kolo

10. kolo 20.08.2021. – revijalno kolo + proglašenje pobjednik

  • 19. 6. 2021., SUBOTA OD 10,00, DANI DRAVSKE RIBE NA MARINI PRELOG

U sklopu projekta Aqua Adventures, u subotu 19. lipnja, na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu, održat će se manifestacija pod nazivom „Dani dravske ribe“. Prekrasan prostor Marine Prelog ugostit će članove sportsko ribolovnih društava s područja Preloga, „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, koji će od jutarnjih sati ukrstiti štapove, u sklopu Kupa Grada Preloga u sportskom ribolovu. Predstavnicima ovih društava pridružit će se i članovi Nautičkog kluba Labud iz Preloga u kuhanju dravskih specijaliteta od ribe. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazat će dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinut će se članovi Tamburaškog sastava Frikovi. Ribičko natjecanje započet će prijavom natjecatelja u 7,00 sati, samo natjecanje kreće od 9,00 sati, a nakon 12,00 sati, svi posjetitelji moći će kušati i sve ono što su pripremali majstori kuhari iz okupljenih ribolovnih društava i Nautičkog kluba Labud. Na prostoru Marine Prelog, likovnu radionicu, kojoj će se priključiti članovi Kluba „Duga“ iz Preloga, priprema Muzej Croata insulanus Grada Preloga. Malo iznenađenje na prostoru Marine Prelog pripremit će i Turistička zajednica Grada Preloga. Nema razloga da subotnje prijepodne, 19. lipnja, ne provedete na prostoru Marine Prelog.

Projekt akronima AQUA ADVENTURES koji provodi Grad Prelog u suradnji s prekograničnim partnerom – mađarskom općinom Kistolmács – a sufinancira Europska unija iz programa Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020 u visini od 85%. Ukupna vrijednost projekta je 1.321.852,50 € (gotovo 10 milijuna kuna), a dio koji se odnosi na Grad Prelog iznosi 662.807,50 € (oko 5 milijuna kuna). Glavni cilj projekta je unapređenje turističke ponude na jezerima uz Prelog i Kistolmács. Dodatni su mu ciljevi njegovanje i razvoj prekogranične suradnje, održivi razvoj turizma, gospodarstva i društva, čuvanje okoliša te promocija suživota s prirodom. U sklopu projekta Grad Prelog planira u zapadnom dijelu Sportsko-rekreacijske zone Marina izgraditi dvije sanitarne zgrade s tuševima, 60 tipskih drvenih nadstrešnica za boravak gostiju, drvenu promatračnicu za promatranje brojnih vrsta ptica, urediti 4 igrališta za odbojku na pijesku, zelene površine i pristupne puteve. Dodatno, Grad Prelog će u sklopu projekta nabaviti i novu opremu – 3 čamca, 3 kanua, 4 stalka za bicikle i komplet opreme za osobe s posebnim potrebama. Organizirat će i niz edukacija i turističkih manifestacija – tradicionalni nautički Lov na labuđe pero, gastronomske Dane dravske ribe, dvodnevnu školu u prirodi za djecu s obje strane granice, pet gore spomenutih radionica o lokalnoj flori i fauni, dvodnevnu edukaciju za turističke djelatnike o sustavu ETIS, veslačku školu za kanuiste te studijsko putovanje kako bi se provoditelji programa i turistički djelatnici upoznali s dobrim praksama u inozemstvu. Projekt je započeo 1. studenog 2020, a završit će 31. kolovoza 2022. godine.

  • 22. 6. 2021., UTORAK U 9 SATI, OBILJEŽAVANJE DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE

Praznik, Dan antifašističke borbe, Grad Prelog obilježit će polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred Spomenika palim borcima, rad Luja Bezeredija, u parku Trg Slobode u Prelogu, u utorak 22. lipnja 2021. godine u 9 sati.

Dan antifašističke borbe obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941., kada je u šumi Brezovica pored Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Bila je to prva antifašistička postrojba ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe. Počevši od Siska, antifašistički ustanak u Hrvatskoj razvijao se postupno, sa sve većim opredjeljenjem hrvatskog naroda za partizanski pokret. Za vrijeme II. svjetskog rata na području Hrvatske pod kontrolom antifašističkog pokreta Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske (ZAVNOH) obavljalo je vrhovnu zakonodavnu i izvršnu funkciju, da bi 1945. godine ZAVNOH prerastao u Narodni sabor Hrvatske. Tako je i tijekom narodnooslobodilačke borbe u Hrvatskoj očuvan povijesni kontinuitet hrvatskog državnog suvereniteta. Završetkom Drugoga svjetskog rata 1945. godine konstituirana je Narodna Republika Hrvatska kao federalna jedinica ondašnje Federativne Narodne Republike Jugoslavije koja je iz Drugog svjetskog rata izašla kao pobjednica na strani savezničkih snaga.

  • 23. 6. DO 23. 8. 2021. LJETNE RADIONICE ZA DJECU

Ove godine ljetne radionice zajedničkim snagama organiziraju Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, Muzej Croata insulanus Grada Preloga i Društvo Naša djeca Prelog. Radionice će se odvijati na otvorenoj terasi ispred zgrade Knjižnice i Muzeja. U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo odgode ili relokacije radionice u zatvoreni prostor. O eventualnim promjenama sudionici će biti kontaktirani putem emaila. Broj sudionika je ograničen na 15 po radionici. Prijave traju do 20.06.2021. i moguće je odjednom prijaviti više programa. Aktivnosti su prigodne za djecu osnovnoškolske dobi, ukoliko nije drugačije navedeno. Radionice Tiha knjiga i Čitateljski izazov traju više dana te se vežu tematski - stoga je potreban dolazak na sve predviđene termine za svaku radionicu. Organizatori se pridržavaju svih važećih epidemioloških uputa i mjera.

Aktivnosti su prigodne za djecu osnovnoškolske dobi, ukoliko nije drugačije naznačeno kod naziva radionice. Broj polaznika je ograničen na 15. Svi sadržaji su BESPLATNI.

Prijave za sve radionice vrše se putem online obrasca dostupnog na poveznici: https://forms.gle/SgSveum5k3W79ain8

Knjižnica aktivnosti

23.6. (srijeda) 17:00 Lov na blago

24.6. (četvrtak) i 25.06. (petak) 10:00 Tiha knjiga

29.6. (utorak 10:00), 30.06. (srijeda 17:00), 01.07. (četvrtak 10:00) i 02.7. (petak 10:00) Ljetni čitateljski izazov (djeca od 7 - 11 godina)

Ljetno radno vrijeme 23. 6. 2021. - 3. 9. 2021.

Ponedjeljak i srijeda 13:30 - 19:00

Utorak, četvrtak i petak 9:30 - 15:00

DND aktivnosti

05.07. (ponedjeljak) 17:00 Veselo plesno ljeto

06.07. (utorak) 10:00 Društvene igre

07.07. (srijeda) 18:00 sati Bajkaonica - djeca u dobi od 4 - 6 godina

08.07. (četvrtak) 10:00 More nas zove

09.07. (petak) 10:00 Spretna forenzika

MCI aktivnosti

13.07. (utorak) 10:00 Pozdrav s mora

14.07. (srijeda) 10:00 Pozdrav s mora

09.08. (ponedjeljak) 10:00 Riba ribi grize rep

16.08. (ponedjeljak) 10:00 Boc boc kaktus

23.08. (ponedjeljak) 10:00 Konac priča priču

  • 26. I 27. 6. 2021., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

  • Gladijatori Rima (Gladiators of Rome)

Animirani, avanturistički, komedija; Uloge/Glasovi: John Schwab, Jo Wyatt, Flaminia Fegarotti, Tim Beckmann, Emma Tate, Jonathan Keeble, Glenn Wrage, Stuart Milligan, Walter Lewis, William Hope, Barbara Barnes, Jade Chesney

Nakon strašne erupcije vulkana u Pompejima, malog Tima spašava i usvoji rimski general Chirone te ga odgaja u najpoznatijoj akademiji gladijatora u Rimu. Međutim, Timo baš i ne želi postati gladijator. Želi se družiti sa svojim prijateljima Cicciusom i Mauricijusom i pod svaku cijenu izbjeći treninge svog očuha. No Timo upozna dražesnu Lucillu te ipak odluči postati gladijator i pokazati da ima što je potrebno. Suočavajući se s urocima, sudjelujući u ludim jurnjavama u šumi i prolazeći kroz teške treninge vrlo osobne trenerice, Timo se mora pretvoriti u najvećeg gladijatora svih vremena. Komični 'Rimski gladijatori' talijanski je računalno-animirani film iz 2012. nastao u produkciji Rainbow SpA, studija u suvlasništvu Iginia Straffija, koji je ujedno i redatelj filma, i Viacoma. Zajedno s Michaelom J. Wilsonom, tvorcem franšize “Ledeno doba”, za scenarij također je zaslužan Straffi. Film se razvijao više od pet godina, prilagođujući se američkom tržištu i Paramountu, koji je suvlasnik Viacoma, te je postao jedan od najskupljih talijanskih filmova ikad snimljenih (45-55 milijuna dolara).

  • 26. I 27.6.2021., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

  • Prikazivanja 3 (The Conjuring: The Devil Made Me Do It)

Horor, triler; Uloge: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ruairi O’Connor, Sarah Catherine Hook, Julian Hilliard

Prizivanja 3 otkrivaju zastrašujuću priču o teroru, ubojstvu i nepoznatom zlu koje je šokiralo čak i iskusne istražitelje paranormalnog Eda i Lorraine Warren. Jedan od njihovih senzacionalnijih slučajeva započinje borbom za dušu jednog mladića i odvodi ih daleko od svega što su ikad prije vidjeli, te će se prvi put u povijesti SAD-a optuženi za ubojstvo braniti opsjednutošću demonom. Patrick Wilson i Vera Farmiga se vraćaju kao Ed i Lorraine Warren, ovog puta pod redateljskom palicom Michaela Chavesa.

DOGAĐANJA

  • 25. 6. 2021., PETAK U 21,00, „OPERA POD ZVIJEZDAMA 2021.“

Devetu godinu zaredom, Prelog će ugostiti Operu pod zvijezdama. Organizatori ove manifestacije su Grad Prelog, Turistička zajednica Grada Preloga te Dom kulture Grada Preloga, uz suradnju sa Koncertnim uredom Varaždin, a prva Opera pod zvijezdama, održana je u Prelogu, prigodom proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju, 1. srpnja 2013. godine. Ove godine kazališna glazbena trupa „Operetni salon“ iz Budimpešte predstavlja glazbeni spektakl pod naslovom „Priču priča opereta“. U programu će se proslaviti 150. obljetnica rođenja Franza Lehara, kao i 140. obljetnica rođenja drugog genija mađarske operete Emmericha Kalmana. Solisti će biti Veronika Geszthy, Sándor Domoszlai i István Gyurity, vođa plesnog ansambla je Krisztina Kiss, a za čarobne zvuke je odgovoran komorni orkestar pod ravnanjem Valéra Hegedűs. Program će se, kao i svake godine, održati na pozornici ispred Doma kulture u Prelogu, u petak 25. lipnja, s početkom u 21 sat.

  • 25. 6. 2021., PETAK U 18,00, LJETNA KROS LIGA PRELOG

U petak 18. lipnja, krenula je ovogodišnja „Ljetna kros liga Prelog“, 14. po redu, najstarija trkačka liga u Međimurju. „Trči i staro i mlado, vaše godine ili forma nisu problem, imamo za vas sve, i hodanje i trčanje, samo se pokrenite i pridružite nam se“, poručuju organizatori. Kroz deset klimatskih i natjecateljskih vrelih kola od ove godina vodi vas Biciklistički klub Prelog.

DATUMI ODRŽAVANJA:

1. kolo 18.06.2021. – natjecateljsko kolo

2. kolo 25.06.2021. – natjecateljsko kolo

3. kolo 02.07.2021. – natjecateljsko kolo

4. kolo 09.07.2021. – natjecateljsko kolo

5. kolo 16.07.2021. – natjecateljsko kolo

6. kolo 23.07.2021. – natjecateljsko kolo

7. kolo 30.07.2021. – natjecateljsko kolo

8. kolo 06.08.2021. – natjecateljsko kolo

9. kolo 13.08.2021. – natjecateljsko kolo

10. kolo 20.08.2021. – revijalno kolo + proglašenje pobjednik

  • 26. 6. 2021., SUBOTA OD 13,00, MALONOGOMETNI TURNIR „MED FIRMAMA“

U subotu 26. lipnja 2021. godine Sportska Udruga STARS i DG Sport Prelog organiziraju 9. Amaterski malonogometni turnir na umjetnoj travi pod nazivom „MED FIRMAMA 2021“ . Potaknuti dobrim iskustvom iz proteklih godina organizatori su uvjereni da će turnir proći u sportskom i veselom duhu te poručuju: „Iskoristite ovaj turnir kao odličan team building za vaše djelatnike Broj ekipa je ograničen na 16 zato požurite s prijavom. Ukoliko se zbog nastale situacije s epidemijom prijavi manje od 6 ekipa, turnir ćemo odgoditi za bolja vremena“.

Turnir će se održati u Sportsko Rekreacijskom Centru DG Sport u Prelogu od 13,00 sati. Također ove godine jedan od sponzora turnira je Zagrebačka pivovara koja će se pobrinuti za vrijedne nagrade. Pravo sudjelovanja na turniru imaju samo djelatnici '' firme'' koja se prijavljuje. Svaka ekipa ima pravo prijaviti maksimalno 12 igrača. Utakmice se igraju sustavom 5+1 (5 igrača + vratar) na dva terena, u trajanju od 20 minuta. Kotizacija po ekipi iznosi 400,00 kn. Svaki igrač ekipe ima osiguranu hranu, a cijela ekipa dobiva 2l vina + 2l vode. Prve tri plasirane ekipe očekuju vrijedne nagrade (nagrade, pehar, medalje, priznanje).

Kotizaciju je moguće uplatiti:

Na naslov primatelja:

Društvo sportske rekreacije Stars

Matije Gupca 102, 40323 Prelog

OIB: 22780832468

Žiro-račun broj 2484008-1106103875

IBAN: HR3724840081106103875 kod REIFFEISEN BANK

Opis uplate: Med Firmama

Kontakt:

Denis Golubić, 099 211 8786

Vladimir Belić, 099 706 0173

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • 27. 6. 2021., NEDJELJA U 10,00, 2. „BEREK“ KROS DUATLON

Atraktivnu sportsku utrku priprema za kraj mjeseca lipnja Biciklistički klub Prelog. Atraktivna utrka popularnom 'XC BEREK' stazom u blizini Preloga nastavlja u svom drugom izdanju: vozite svoj bicikl, trčite uz predivnu rijeku Dravu, šljunčanim puteljcima i šumskim stazama. Nakon iscrpljujućih 4 km trčanja (Trčanje I), slijedi vožnja biciklom po uređenoj šljunčanoj cesti do HE Čakovec i to dva kruga, sve zajedno 19 km prašnjavog zadovoljstva. Pa opet trčanje (Trčanje II); povratak na Berek stazu, no sada se trči kraći krug od 2,3 km. A na cilju sve natjecatelje čeka finišerska medalja, proglašenje pobjednika, pehari i medalje. Datum održavanja je nedjelja 27. lipnja u 10:00 sati, Berek staza kod Preloga, između starog toka rijeke Drave i derivacijskog kanala HE Čakovec.

  • 23. 6. DO 23. 8. 2021. LJETNE RADIONICE ZA DJECU

Ove godine ljetne radionice zajedničkim snagama organiziraju Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, Muzej Croata insulanus Grada Preloga i Društvo Naša djeca Prelog. Radionice će se odvijati na otvorenoj terasi ispred zgrade Knjižnice i Muzeja. U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo odgode ili relokacije radionice u zatvoreni prostor. O eventualnim promjenama sudionici će biti kontaktirani putem emaila. Broj sudionika je ograničen na 15 po radionici. Prijave traju do 20.06.2021. i moguće je odjednom prijaviti više programa. Aktivnosti su prigodne za djecu osnovnoškolske dobi, ukoliko nije drugačije navedeno. Radionice Tiha knjiga i Čitateljski izazov traju više dana te se vežu tematski - stoga je potreban dolazak na sve predviđene termine za svaku radionicu. Organizatori se pridržavaju svih važećih epidemioloških uputa i mjera.

Aktivnosti su prigodne za djecu osnovnoškolske dobi, ukoliko nije drugačije naznačeno kod naziva radionice. Broj polaznika je ograničen na 15. Svi sadržaji su BESPLATNI.

Prijave za sve radionice vrše se putem online obrasca dostupnog na poveznici: https://forms.gle/SgSveum5k3W79ain8

Knjižnica aktivnosti

23.6. (srijeda) 17:00 Lov na blago

24.6. (četvrtak) i 25.06. (petak) 10:00 Tiha knjiga

29.6. (utorak 10:00), 30.06. (srijeda 17:00), 01.07. (četvrtak 10:00) i 02.7. (petak 10:00) Ljetni čitateljski izazov (djeca od 7 - 11 godina)

Ljetno radno vrijeme 23. 6. 2021. - 3. 9. 2021.

Ponedjeljak i srijeda 13:30 - 19:00

Utorak, četvrtak i petak 9:30 - 15:00

DND aktivnosti

05.07. (ponedjeljak) 17:00 Veselo plesno ljeto

06.07. (utorak) 10:00 Društvene igre

07.07. (srijeda) 18:00 sati Bajkaonica - djeca u dobi od 4 - 6 godina

08.07. (četvrtak) 10:00 More nas zove

09.07. (petak) 10:00 Spretna forenzika

MCI aktivnosti

13.07. (utorak) 10:00 Pozdrav s mora

14.07. (srijeda) 10:00 Pozdrav s mora

09.08. (ponedjeljak) 10:00 Riba ribi grize rep

16.08. (ponedjeljak) 10:00 Boc boc kaktus

23.08. (ponedjeljak) 10:00 Konac priča priču

Označeno u