POU Varaždin: Osiguraj vaučer za besplatno obrazovanje!

VV | 3.10.2022. u 12:21h | Objavljeno u Sponzorirano

U studenom Pučko otvoreno učilište Varaždin (POU Varaždin) obilježava 105 godina tradicije obrazovanja odraslih i cjeloživotnog obrazovanja u Varaždinu. Ono što je dobro ne treba mijenjati, ali treba razvijati. Upravo je to osnovna misija ove gradske ustanove; razvoj formalnih, neformalnih i informalnih oblika obrazovanja i učenja za osobe svih životnih dobi u Varaždinu i šire.

Verificirani programi

POU Varaždin pripremilo je niz verificiranih obrazovnih programa za stjecanje Uvjerenja o osposobljavanju ili usavršavanju koja se mogu upisati u e-radnu knjižicu. Jesenski upisi su u tijeku od početka rujna, a riječ je o sljedećim programima:

• Voditelj/ica izrade i provedbe EU projekata

• Asistent za upravljanje projektima

• Internet marketing i brendiranje

• Web programiranje

• Mobilno programiranje

• Pomoćnik/ica u nastavi

• Njegovatelj/ica

• Maser/ka

Programe označene masnom bojom možete upisati uz korištenje vaučera. Novim Zakonom o obrazovanju odraslih predviđeno je financiranje obrazovanja sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. svih zaposlenih i nezaposlenih osoba starijih od 15 godina. Vaučeri se odnose na programe za stjecanje digitalnih i zelenih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta. Više o sustavu vaučera pročitajte na linku https://www.pouvarazdin.hr/vauceri.html.

Knjigovođe i dadilje su ‘in’

Iznimno je velik interes za programe ‘Knjigovođa’ i ‘Dadilja’. Jesenske su grupe već popunjene, ali se već sada primaju predbilježbe za proljetne upise.

Svi predavači su dugogodišnji profesionalci u svom području, osposobljeni za prenošenje znanja i vještina i s bogatim iskustvom u praksi. Ustanova redovito provodi vrednovanje njihovog rada, čime u svakom trenutku unaprjeđuje učinkovitost rada. POU Varaždin nudi ono što je pojedincu nužno za zapošljavanje, unaprjeđenje na radnom mjestu ili promjenu karijere.

Unconference 5.0

U studenome POU Varaždin organizirat će peto godišnje događanje UNCONFERENCE 5. Na svakom događanju ugosti zanimljive predavače i predstavlja program nove Akademije za poduzetništvo. Kako je to bilo do sada pogledajte na linku https://azp.hr/unconference/. To je ujedno odlična prilika za poslovna umrežavanja, jer događanje okuplja sve dosadašnje polaznike i predavače, ali i zainteresiranu poslovnu zajednicu, koja je iz godine u godinu sve brojnija.

POU Varaždin nudi i brojne oblike neformalne nastave u vidu radionica, seminara, webinara i sl. Za unaprjeđenje radnih vještina i znanja od posebnog su značaja tzv. poduzetničke vještine. Osim već poznate Akademije za poduzetništvo, u ponudi su i komercijalne, tzv. in house edukacije, krojene po potrebi pojedinaca i tvrtki. Do sada ih je, za udruge i tvrtke, POU Varaždin provelo već nekoliko.

In house edukacija

- Svaka tvrtka ili udruga ima svoje vlastite potrebe za znanjem i vještinama. Naši su predavači profesionalci i stručnjaci s bogatim praktičnim iskustvom i dobro upućeni u trendove. Upravo oni jamče kvalitetu naše ponude, jer u kratkom vremenu prepoznaju izazove i potrebe naših klijenata i pripreme prijedloge predavanja i radionica. Svaka naša ponuda rađena je po mjeri naručitelja. Njegovo zadovoljstvo i vraćanje s novim upitima naša su najveća nagrada. Poduzetnici su vrlo bitni članovi našeg društva, jer svojim radom i idejama pridonose napretku zajednice u kojoj živimo, otvaraju radna mjesta i unaprjeđuju kvalitetu života. Stoga ćemo nastaviti razvijati programe pružanja podrške u smislu dijeljenja znanja i vještina usmjerene na razvoj poduzetničkog mindseta - ističe ravnateljica Učilišta Lana Velimirović Vukalović.

PETI ROĐENDAN AKADEMIJE

Niz događanja i predavanja POU Varaždin je kroz Akademiju za poduzetništvo, koja u listopadu slavi 5. rođendan, isplaniralo cijeli niz događanja i predavanja.

Poduzetni kreativci

U pripremi je Akademija za poduzetništvo 5.0 namijenjena poduzetnim pojedincima koji djeluju u području kulturnih i kreativnih industrija, a to su: sve vrste dizajna (uključujući dizajn računalnih igara), arhitektura, film, kazalište, ples, marketing i oglašavanje, video i glazbena produkcija, izdavaštvo i dr. U listopadu 2022. godine bit će objavljen Javni poziv za upis u besplatan program za do 15 poduzetnika/ca sa šireg područja grada Varaždina.

Program se do sada sastojao od 150 nastavnih sati u 10 modula, a trajao je do 6 mjeseci. Predavanja su bila organizirana uživo ili online, u poslijepodnevnim satima.

POU Varaždin poziva varaždinske poduzetnike/ca iz kulturnih i kreativnih industrija da prate objave na web stranici www.azp. hr, na LinkedIn profilu Akademija za poduzetništvo i na profilu.

POU Varaždin na Facebooku i Instagramu. Program je “rađen po mjeri”, što znači da se sadržaj predavanja kreira tek po konačnom odabiru kandidata i detaljnog uvida u njihovu vrstu poslovanja i potrebe. Program financira Grad Varaždin i besplatan je za odabrane polaznike.

Recreate programi e-učenja

Kulturne i kreativne industrije općenito su velik i važan fokus POU Varaždina. U sklopu ERASMUS projekta RECREATE koji POU Varaždin provodi s partnerskom udrugom iz Madrida izrađeni su certificirani, besplatni programi e-učenja. Programi su dostupni besplatno uz zahtjev za dobivanje pristupnih podataka putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a već ih je upisalo preko stotinu polaznika iz cijele Hrvatske.

Označeno u