Poslovanje je olakšano, a zaposlenici su zadovoljni zbog većih primanja

vv | 24.7.2024. u 12:25h | Objavljeno u Sponzorirano

Tijekom dužeg vremenskog perioda, kroz brojne programe potpora HZZ-a isplaćeno je preko 1.1 milijarda eura

Financijske potpore koje smanjuju troškove plaća i osiguravaju dodatno obrazovanje zaposlenika dokazale su se kao efikasan poticaj poslodavcima za povećanje broja zaposlenih, što značajno doprinosi stabilnosti svake tvrtke i razvoju poslovanja.

Proces ostvarivanja potpora posljednjim je izmjenama postao još pristupačniji i jednostavniji za poslodavce, posebno zahvaljujući savjetima i vodstvu tijekom cijelog procesa.

Poduzetnici sada jednostavnije, brže i s manje nepoznanica mogu ostvariti potpore. U trenutku kada država kronično osjeća manjak radne snage, ovo je odličan način za promijeniti perspektivu – od nesigurnosti do sigurnog koraka koji čini razliku. Potpore se mogu ostvariti za zapošljavanje, pripravništvo te poticanje zapošljavanja na zelenim i digitalnim radnim mjestima.

Tijekom dužeg vremenskog perioda, kroz brojne programe potpora isplaćeno je preko 1.1 milijarda eura. Više od 30 tisuća poduzetnika koristilo je ove mjere za preko 250 tisuća radnih mjesta. Najmanji iznos na koji poduzetnici mogu računati je 600 eura mjesečno po zaposleniku.

Josip Kapus iz tvrtke HANJES d.o.o. naglašava važnost savjetovanja tijekom procesa. "Financijska ušteda širi nam mogućnosti zapošljavanja, a manji troškovi su uvijek dobrodošli. Kvalitetno smo vođeni, imali smo podršku i proces je trajao svega par dana," izjavio je Kapus.

Zadovoljan radnik je zadovoljan poslodavac

HANJES d.o.o. ima 330 zaposlenih, a mjere su značajno doprinijele olakšanju poslovanja. "Definitivno preporučujemo mjere. Zadovoljni smo, posebno s digitalnom i zelenom inicijativom. Poslovanje je olakšano, a zaposlenici su zadovoljni zbog većih primanja. Zadovoljan radnik je zadovoljan poslodavac," dodao je.

Mjere su korisne i poticajne za gospodarstvo, a HANJES d.o.o. planira ih koristiti i u budućnosti.