POLIKLINIKA NEUROLIFE Vrhunski stručnjaci i individualni pristup za blagostanje pacijenata

Varaždinske vijesti | 4.10.2022. u 17:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Novootvorena Poliklinika Neurolife nalazi se u središtu Varaždina, u Trenkovoj ulici 72/1, a obavlja djelatnosti neurologije, ginekologije i opstetricije.

Razgovarali smo s Anitom Kutnjak, dr. med., spec. neurologije, stručnom voditeljicom Poliklinike Neurolife, liječnicom iza koje je 14 godina rada u zdravstvenim ustanovama u Čakovcu, Zagrebu i Varaždinu.

Prema podacima HZZO, na prvi pregled neurologa u Varaždinskoj županiji čeka se više od 100 dana

- Oduvijek sam željela imati svoju polikliniku u kojoj ću raditi u struci s pacijentima kako bih im se mogla maksimalno posvetiti pa sam prekinula radni odnos u javnoj službi i krenula u privatne vode i osnivanje poliklinike. Činjenica je da u Varaždinskoj županiji nema specijalista neurologa koji bi obavljao neurološku djelatnost izvan bolničkog sustava, a broj dana čekanja na prvi pregled neurologa prema javno dostupnim podacima HZZO-a i u OB Varaždin i u Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice iznosi više od 100 dana - naglasila je dr. Kutnjak.

Poliklinika_Neurolife_Dr_Anita_Kutnjak.jpg

Anita Kutnjak, dr. med., spec. neurolog

Najčešće neurološke bolesti su moždani udar kao jedan od vodećih uzroka smrtnosti i invaliditeta, a koji se u većini slučajeva uz pravovremenu liječničku pomoć pacijentu može uspješno prevenirati, zatim kronične autoimune i degenerativne bolesti (demijelinizacijske bolesti poput multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, demecije), epilepsije, glavobolje, vrtoglavice, križobolje i različite neuralgije te, nažalost, sve češće maligne bolesti.

Nakon raka dojke, rak vrata maternice najčešća je maligna bolest kod žena, karakterističan za mlađe dobne skupine. Ginekološkim pregledom i PAPA testom, najvažnijom pretragom u prevenciji raka vrata maternice, smanjuje se rizik umiranja od ovog karcinoma za više od 90%. Preventivne ginekološke preglede važno je redovito obavljati i u menopauzi jer uslijed izostanka menstruacije pad hormona može izazvati razne poteškoće kao što su menopauzalne vrućine, probleme s kožom, kosom, probavom i sl.

Poliklinika_Neurolife.jpg

Damira Reich, dr. med., spec. ginekolog i Slavko Keretić, dr. med., spec. ginekolog

- Prevencijom ili ranim postavljanjem dijagnoze liječenje je uspješnije. Ističem da su pacijenticama u Poliklinici Neurolife uz vrhunske ginekologe s dugogodišnjim iskustvom u struci dostupne i najsuvremenije metode poput prenatalnih genetičkih testova i 3D/4D ultrazvuk. Također, sve usluge nudimo po trajno pristupačnim cijenama, a rezervaciju termina maksimalno prilagođavamo pacijentu - istaknula je dr. Kutnjak.

Preporuka je da svaka žena obavi preventivni ginekološki pregled jednom godišnje, a trudnice bi tijekom trudnoće trebale imati minimalno 10-ak pregleda

U Poliklinici Neurolife mogu se po maksimalno pristupačnim cijenama obaviti i sistematski pregledi koji su od neprocjenjive važnosti u ranom otkrivanju bolesti.

- Konačni cilj nam je postići psihičko, fizičko i socijalno blagostanje pacijenta te pozivamo sve pacijente da su slobodni javiti se na pregled ili konzultacije u Polikliniku Neurolife u slučaju bilo kakvih zdravstvenih tegoba ili nejasnoća. Težimo što boljoj komunikaciji i suradnji s drugim zdravstvenim ustanovama i stručnjacima, kako bi bolje pokrili područje od preventive do kurative i simptomatskog liječenja te multidisciplinarno pristupili pacijentu, da ima podršku od dijagnostike do terapije, uvijek uz individualni pristup - poručila je za kraj dr. Kutnjak.

POLIKLINIKA NEUROLIFE u Varaždinu nalazi se na adresi Trenkova 72/1, u neposrednoj blizini Kauflanda, iza Doma umirovljenika u Zavojnoj ulici

NARUČITE SE
T: +385 (0)42 221 039
M: +385 (0)99 511 3417
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

NEUROLIFE_LOGO_RGB-1000px.jpg

Označeno u