Osvojite ulaznice za predstavu Tartuffe, Tartuffe, Tartuffe u HNK Varaždin! Foto: Ilustracija/HNK Varaždin

Osvojite ulaznice za predstavu Tartuffe, Tartuffe, Tartuffe u HNK Varaždin!

VV | 5.9.2022. u 20:22h | Objavljeno u Sponzorirano

U suradnji s HNK Varaždin dijelimo 2x2 ulaznice za predstavu J. B. P. Molière: Tartuffe, Tartuffe, Tartuffe, koja je na rasporedu 9. rujna u 19.30 sati na Velikoj sceni HNK Varaždin.

Sve što trebate učiniti je lajkati Facebook stranice HNK Varaždin i Varaždinskih vijesti te tagirati (označiti) osobu s kojom želite ići na predstavu. Dobitnike ćemo objaviti u četvrtak, 8. rujna. 

O PREDSTAVI

Premijera ove predstave je bila 17. prosinca 2021. Nagrađivani redatelj Ivan Plazibat za scenu HNK u Varaždinu priredio je posve drugačiju, suvremenu inačicu Molièreove komedije "Tartuffe, Tartuffe, Tartuffe" uz mnoštvo scenskih efekata, glazbe i plesa.

Komedija koja ismijava ljudsku naivnost te na stup srama stavlja privilegiranu društvenu kastu, u Plaziblatovom je iščitavanju i kritika suvremenog društva u kojem kojekakvi varalice skrivajući se iza visokomoralnih institucija love u mutnom te im je ako izostane oprez lako povjerovati.

Plazibat u toj predstavi aludira zapravo na sveopću estradizaciju današnjeg društva, tako da prvobitna Molièreova zamisao po njemu više nije samo kritika s religijskom konotacijom. Ne propustite ovu odličnu komediju koja, iako nastala davno itekako progovara o problemima suvremenog društva.

Vrhunske glumačke kreacije nagrađivane su gromoglasnim pljeskom publike nakon svake izvedbe, a ansambl predstave čine: Marinko Prga, Karlo Mrkša, Hana Hegedušić, Sunčana Zelenika Konjević, Ljiljana Bogojević, Matko Buvač, Elizabeta Brodić, Filip Eldan, Robert Španić i Nikša Eldan.