Odlučili smo se za mjere kako bismo lakše premostili troškove zapošljavanja novih radnika. Proces je bio jednostavan i brz

vv | 24.7.2024. u 12:28h | Objavljeno u Sponzorirano

Potpore HZZ-a mogu se ostvariti za zapošljavanje, pripravništvo te poticanje zapošljavanja na zelenim i digitalnim radnim mjestima

Pristupačne i jednostavne mjere za poslodavce uspješan su stimulans poslodavcima pri dodatnom zapošljavanju. Zato je ključno da poduzetnici mogu jednostavnije, brže i s manje nepoznanica ostvariti potpore, što je odličan način za promjenu perspektive u svakodnevnom poslovanju.

Potpore se mogu ostvariti za zapošljavanje, pripravništvo te poticanje zapošljavanja na zelenim i digitalnim radnim mjestima. Do sada je kroz brojne programe potpore poslodavcima isplaćeno preko 1.1 milijarda eura, a koristilo ih je više od 30 tisuća poduzetnika za preko 250 tisuća radnih mjesta.

Najmanji iznos na koji poduzetnici mogu računati je 600 eura mjesečno po zaposleniku.

Jedan od poduzetnika, Krunoslav Mesarić iz tvrtke INFO3, podijelio je svoje iskustvo.

"Informirali smo se o mjerama putem relevantnih izvora. Odlučili smo se za mjere kako bismo lakše premostili troškove zapošljavanja novih radnika. Proces je bio jednostavan i brz, uz podršku stručnjaka. Zadovoljni smo mjerama, smatram da su korisne za poslovanje, a i zadovoljstvo zaposlenika. Mjere planiramo koristiti i u budućnosti te ih preporučiti i drugim poduzetnicima." Ovaj novi pristup i podrška u procesu ostvarenja mjera pružaju poduzetnicima stabilnost i sigurnost potrebnu za rast i razvoj poslovanja u današnjem izazovnom tržištu rada.