35 godina Nika konstrukcija: "Tvrtka nisu hale i strojevi, tvrtka su ljudi!" Foto: Luka Šalamun/Darko Gorenak

35 godina Nika konstrukcija: "Tvrtka nisu hale i strojevi, tvrtka su ljudi!"

VVM | 6.7.2023. u 10:07h | Objavljeno u Sponzorirano

Krovna tvrtka Nika konstrukcije 35 godina bavi se aluminijem, što je bio temelj za razvoj modularnih objekata s aluminijskom konstrukcijom, prozorima i vratima tvrtke Nika aluminium

Na tržištu montažne i modularne gradnje, koja u zadnje vrijeme brzo raste, pojavila se tvrtka Nika aluminij, koja jedina u Hrvatskoj, a možda i na europskom tržištu, nudi objekte s aluminijskom konstrukcijom.

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-1.jpg

Ključ u ruke - 800 eura po kvadratu

- Već 35 godina naša krovna tvrtka, Nika konstrukcije, bavi se aluminijem što je i bio temelj za razvoj modularnih objekata s aluminijskom konstrukcijom, a od aluminija su i prozori i vrata. Kao takvi, oni su dugotrajniji i otporniji u odnosu na slične s drvenom konstrukcijom, fleksibilniji su na potrese, a i povoljniji u odnosu na klasičnu gradnju od koje imaju bolju izolaciju jer imaju zidove od staklene vune ili stiropora te s dvije knauf zone - naglašava Dragan Posavec, direktor tvrtke Nika aluminium.

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-2.jpg

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-17.jpg

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-18.jpg

Stan u Varaždinu, kako dodaje, danas je teško naći ispod 150 tisuća eura, što je cijena kao i u Zagrebu pa je sve više onih koji se odlučuju na individualnu gradnju, tim više što ista daje veću privatnost i komfor.

- Za kvadrat stana treba izdvojiti oko 2000 eura, a mi ga nudimo za oko tisuću. Cijena ovisi o opremljenosti, odnosno ugrađenim materijalima, tako da kvadrat ide od 600 do 1200 eura, a ključ u ruke je 800 eura kvadrat. U toj cijeni je, dakle, gotov objekt. Naravno, treba parcela - ističe Posavec, napominjući da objekti mogu biti površine od 20 do 200 kvadrata jer se radi o modularnoj gradnji.

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-11.jpg

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-10.jpg

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-9.jpg

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-8.jpg

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-7.jpg

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-6.jpg

Zbog praktičnosti i dugotrajnosti, modularna gradnja posebno je pogodna za kampove i apartmane.

- U potpunosti uređeni objekt od 55 kvadrata i 20 kvadrata terase, kojeg samo treba namjestiti, stoji kod nas oko 50 tisuća eura - kaže direktor tvrtke Nika aluminium, koja od aluminija izrađuje i ograde, pergole te nadstrešnice.

Od skromnih početaka do međunarodnih referenci

Kroz godine poslovanja tvrtka Nika konstrukcije bilježi stalan rast, a prošli su i mnoge promjene - od malene tvrtke u Petrijancu i skromnih početaka, danas razvijaju ukupno devet programa: sportski program, mobilne bine, malonogometne arene, sajamska oprema, aluminijske konstrukcije za montažu solarnih elektrana, aluminijske moderne ograde, aluminijske bioklimatske pergole, aluminijske nadstrešnice te aluminijske mobilne i montažne kuće.

347418254_741082551358555_9113608069292927353_n.jpg

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-15.jpg

Tvrtka Nika konstrukcije danas je među pet proizvođača u Europi s certifikatom za proizvodnju sportske opreme, a dosad su surađivali s brojnim inozemnim kompanijama, od Austrije i Norveške, do Izraela i Rumunjske.

- Kao direktor krovne organizacije imao sam sreću i prije starijih kolega poduzetnika shvatio da tvrtka nisu hale i strojevi, tvrtka su ljudi. Ponosimo se našim timom i veselimo se budućim projektima – naglasio je Goran Kovačić, direktor Nika konstrukcija.

Dan otvorenih vrata uz 35 godina poslovanja - zahvalnice partnerima i nagrade radnicima

U sklopu dana Općine Petrijanec i blagdana Sv. Petra i Pavla tvrtka Nika konstrukcije proslavila je 35 godina postojanja uz Dan otvorenih vrata. Tom prilikom predstavili su sportski i solarni program, aluminijske pergole, aluminijske nadstrešnice, moderne aluminijske ograde te najnoviji proizvod - montažno modularne i mobilne kuće s aluminijskom bazom. Bila je to prilika i za zahvalu radnicima, suradnicima, poslovnim partnerima, prijateljima i poznanicima, dodjelu nagrada najstarijim radnicima te uručenje nagrade za životno djelo Zvonku Kišiću.

347421864_741081788025298_17550068694134935_n.jpg

Potencijal Nika konstrukcija prepoznali su i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, načelnik Općine Vinica Branimir Štimec, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški te Dragutin Gložinić iz Hrvatske gospodarska komora/Županijska komora Varaždin, koji su podržali Dan otvorenih vrata Nika konstrukcija.

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-4.jpg

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-3.jpg

Montažno modularne i mobilne kuće, kao i ostatak bogatog asortimana proizvoda od aluminija, mogu doći razgledati svi zainteresirani u sjedište tvrtke u Petrijancu (Ulica Braće Radić 23).