Mjere nisu samo doprinijele razvoju mladih inženjera, već su i imale značajan utjecaj na poslovanje tvrtke

vv | 24.7.2024. u 12:31h | Objavljeno u Sponzorirano

S obzirom na trenutno stanje na tržištu rada, mjere HZZ-a su se pokazale kao ključni alat za promjenu perspektive poduzetnika

Financijske olakšice dokazano motiviraju poslodavce na zapošljavanje novih radnika, što značajno doprinosi rastu i razvoju tvrtki. Tvrtka Tesla, pod vodstvom Gorana Ribića, pokazala je izvanrednu inicijativu u korištenju mjera za poticanje zapošljavanja i razvoja talenata. Ova inicijativa nije samo doprinijela razvoju mladih inženjera, već je i imala značajan utjecaj na poslovanje tvrtke.

Jedan od ključnih motiva za korištenje ovih mjera bio je identificiranje potrebe za ulaganjem u mlade talente. Činjenica da su ti mladi ljudi bili neiskusni, potaknula je tvrtku da se angažira u njihovom obrazovanju i stvaranju radnog iskustva. Ovaj pristup je ne samo koristan za mlade zaposlenike, već i za samu tvrtku, koja je dobila nove potencijale i vrijedne kolege.

Posebno se ističe mjera zeleno i digitalno, što je bilo izuzetno korisno s obzirom na djelatnost tvrtke u području obnovljivih izvora energije. Ovakav fokus nije samo odražavao poslovnu strategiju tvrtke, već je i pružio dodatni impuls njenom rastu i razvoju. Važno je istaknuti da je proces korištenja ovih mjera bio brz i jednostavan. Od predaje zahtjeva do odobrenja prošlo je samo desetak dana, što je svakako olakšalo implementaciju i smanjilo administrativno breme.

Unatoč tome što su HZZ-ove mjere već bile dostupne niz godina, tvrtka Tesla odlučila je iskoristiti nove mogućnosti kroz novu eru mjera. Ovo svjedoči o kontinuiranoj predanosti tvrtke inovaciji i poboljšanju procesa. S obzirom na trenutno stanje na tržištu rada, ove mjere su se pokazale kao ključni alat za promjenu perspektive poduzetnika. Od možda do sigurno, ove mjere pružaju potrebnu podršku za korak koji čini razliku.

Kroz dosadašnje potpore, poduzetnici su već ostvarili značajan utjecaj, potičući zapošljavanje i stvarajući nova radna mjesta. S preko 1.1 milijarda eura isplaćenih kroz potpore, ovi rezultati su impresivni i svjedoče o važnosti ovakvih inicijativa.

Uz minimalni iznos od 600 eura mjesečno po zaposleniku, ove mjere pružaju fleksibilnost i prilagodljivost poduzetnicima, omogućavajući im da ostvare svoje ciljeve zapošljavanja u skladu sa svojim potrebama. Konačno, preporuka za poduzetnike jest da koriste ove mjere s pravim motivom. Subvencije bi trebale biti podrška stvarnoj potrebi za zapošljavanjem, a ne samo prioritet za dobivanje financijskih sredstava. Ključno je da poduzetnici imaju jasnu svrhu i potrebu za povećanjem radne snage, a ove mjere bi trebale olakšati i ubrzati taj proces, kako bi tvrtke i mladi talenti mogli zajedno rasti i razvijati se.