U srcu Varaždina, u Pavlinskoj ulici 9, prije točno godinu dana otvoren je Madai sushi bar – prvi sushi bar u ovom dijelu Hrvatske.
Od tada je postao nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje japanske kuhinje i dokaz da Varaždin ima publiku koja prepoznaje kvalitetu i uživa u vrhunskim okusima.
Priča o Madaiu započela je iz čiste strasti prema dobroj hrani i želje da se gradu ponudi nešto potpuno novo.
U suradnji s Mladenom Križanovićem, sushi chefom s certifikatom prestižne Tokyo Sushi Academy, te vrsnim chefom Ivanom Bašićem, restoran je građen gotovo godinu dana.
Njih dvojica postavili su visoke standarde u kuhinji te privukli mlade entuzijaste željne učenja. Intenzivna edukacija rezultirala je s četiri mlada sushi majstora, koji danas održavaju vrhunsku kvalitetu i sudjeluju u kreiranju jelovnika.
Mladen Križanović i dalje, kao Chef de patron, nadzire rad kuhinje jer kvaliteta je u Madaiu uvijek na prvom mjestu.
Posebnost ovog sushi bara je show cooking – gosti mogu uživati gledajući kako se njihova jela pripremaju pred njima.
Svakom detalju posvećuje se pažnja, od riže, koja je temelj svakog jela, neposredno prije pripreme hladi lepezama u tradicionalnom bambusovom kotlu – hangiriju, do vrhunske ribe, poput divlje plavoperajne jadranske tune.
Madai podržava i domaće proizvođače, što se odražava u pažljivo biranoj ponudi namirnica i pića.
Na meniju se nalaze i gostima omiljeno točeno japansko pivo Kirin Ichiban, sezonski prilagođena vinska karta te specijaliteti koji spajaju tradiciju i moderni pristup.
Jedno od takvih jela je i New Style Sashimi, tradicionalni sashimi od japanskog pagara preliven vrućim uljem kojemu se, na poseban varaždinski način, dodaje bučino ulje i bučine sjemenke.
Upravo ta kombinacija najbolje oslikava filozofiju Madaia – spoj japanske kulinarske tradicije i lokalnih okusa.
Da se kvaliteta prepoznaje i izvan Hrvatske svjedoči i činjenica da je Madai sushi bar jedini u zemlji koji ima sponzorstvo renomiranog brenda Kikkoman, što je stiglo nakon što su gosti iz Düsseldorfa i Nikasa kušali njihove specijalitete.
Uz sushi, gosti posebno vole i Ramen & Gyoza Sunday, gastro događaj kada kuhinju preuzima bogata japanska juha ramen, a sushi se privremeno izostavlja s ponude.
Iako se ne održava svake nedjelje, društvene mreže Madai sushi bara uvijek donose pravovremene najave aktualnih evenata. Na prvu godišnjicu, u srijedu 20. kolovoza, Madai sushi bar priprema poseban meni po promotivnim cijenama.
Zvijezda večeri bit će upravo New Style Sashimi i jela od bijele ribe, a svakog gosta dočekat će čaša pjenušca kao zahvala na podršci i povjerenju.
U samo godinu dana Madai sushi bar postao je sinonim za vrhunsku japansku gastronomiju u Varaždinu, mjesto gdje se spajaju strast, tradicija i inovacija.