FOTO LTH Alucast ugostio predstavnike Veleposlanstva Republike Slovenije i Međimurske županije Foto: Martin Novosel

FOTO LTH Alucast ugostio predstavnike Veleposlanstva Republike Slovenije i Međimurske županije

VV | 17.3.2023. u 16:36h | Objavljeno u Sponzorirano

LTH Alucast d.o.o. je 16. ožujka 2023. u svom pogonu u Čakovcu ugostio predstavnike Veleposlanstva Republike Slovenije. Tom prilikom posjetu su prisustvovali Veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj gospodin Gašpar Dovžan, ekonomski savjetnik g. Dušan Pšeničnik, Ministrica-savjetnica gđa Tamara Plankar i predsjednica Saveza Slovenskih društava u Hrvatskoj gđa Barbara Riman Plazibat i predstavnici Međimurske županije, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Darko Radanović i pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije dr.sc. Anita Perešin.

U uvodnom dijelu direktori Društva LTH Alucast gosp. Tadej Muhič i Tomislav Tot predstavili su organizaciju i poslovanje Društva kao i planove za daljnji rast, razvoj i proširenja proizvodnih kapaciteta.

LTH Alucast je u svibnju 2022. godine otvorio 3.400m2 nove hale proizvodnog pogona te time povećao ukupne kapacitete pogona na 10.000m2, a već danas se planira i počinje projektirati nova dogradnja pogona od 6.100m2 kao i postavljanje logističkih objekata, visoko regalnog skladišta i fotonaponskih sunčanih elektrana.

U 2022. godini pokrenuti su novi projekti izrade aluminijskih odljevaka za invertere koji se ugrađuju u 100% električna vozila VW ID linija, Audi e-tron i ostalih e-vozila unutar VAG grupacije. Trenutno se već intenzivno pripremaju i naručuju automatiziranu opremu za najveći projekt dosad koji će već na jesen ove godine startati u Čakovcu, a radi se o aluminijskim odljevcima za invertere koji će se ugrađivati u nove linije 100% električnih BMW iX vozila.

Prošle 2022. godine u izgradnju i novu strojnu opremu investirano je preko 5,5 mil eur, a plan investicija za 2023. godinu skoro 50% je veći i iznosi 8mil eura. Društvo je u 2022 poslovalo pozitivno te ostvarilo rast poslovanja od skoro 40% u odnosu na 2021., a plan rasta poslovanja za 2023. je 30% veći u odnosu na 2022.godinu. Također povećao se i broj radnih mjesta za 70 novih djelatnika te trenutno u pogonu radi 330 djelatnika.

U LTH Alucastu svake godine planira se stabilan godišnji rast od 25-30% kao i daljnji razvoj poslovanja, stoga su za ovu godinu predvidjeli 60 novih radnih mjesta, od čega su već u prvim mjesecima 2023. zaposlili 30 novih suradnika. Trenutno imaju 330 zaposlenih, od kojih je čak 50% žena. I dalje zapošljavaju novi kadar, između ostalog strojarske tehničare i inženjere, CNC operatere, mehatroničare, robotičare, mehaničare, bravare, tokare, strojobravare te ostala zanimanja za radna mjesta operatera u proizvodnji. Zbog daljnjeg planiranog rasta i razvoja LTH Alucast će godišnje otvarati novih 40-50 radnih mjesta.

Naglasili su da je LTH Alucast, kao član grupacije LTH Castings, pouzdani partner najrespektabilnijim imenima u automobilskoj industriji kao štu su BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen i ostali.

LTH Alucast kontinuirano ulaže u razvoj i nove tehnologije, strojeve i opremu za koje je godišnje namijenjeno između 6 i 8 milijuna eura. Ove i sljedeće godine pripremaju nove projekte na području e-mobilnosti, stoga su investirali u najnovije moderne tehnologije, visoki stupanj automatizacije proizvodnih procesa i mnogobrojne robote visoke učinkovitosti i točnosti, čime ispunjavaju visoke standarde svojih kupaca.

Jedan od strateških smjerova grupacije LTH Castings je i održivi razvoj, stoga se na svim proizvodnim lokacijama, uključujući LTH Alucast, ubrzano pripremaju i izvode projekti izgradnje sunčanih elektrana. U LTH Alucastu završena je izgradnja solarne elektrane od 900kWh za djelomičnu proizvodnju vlastite električne energije, a time i smanjenje emisije CO2 u okoliš, kao i osiguravanje obnovljivih izvora energije.

LTH Alucast jedna je od najmodernijih proizvodnih lokacija u grupaciji LTH Castings iz Slovenije, čiji je prosječni godišnji prihod viši od 300 milijuna eura, a tradicija 75 godina. Grupacija je među najmodernijim, visokotehnološkim ljevaonicama tlačnog lijeva aluminija u Europi i zapošljava više od 3.000 ljudi na 6 proizvodnih lokacija u Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji. Razvojni su parteri najuglednijim svjetskim proizvođačima automobila, poput Mercedesa, BMW, Audi-a, Volkswagena-a i brojnih drugih kupaca u automobilskoj industriji. Zajedno s njima putem novih projekata oblikuju i razvijaju odljevke za nove koncepte vozila, posebice u «e-mobilnosti« i tako predstavljaju »one-stop-shop« partnera za svoje klijente.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci