LAG Mura-Drava održao radionicu o ruralnom turizmu

Sponzorirani članak | 9.9.2021. u 10:29h | Objavljeno u Sponzorirano

LAG Mura-Drava već dugi niz godina svojim aktivnostima želi osvijestiti važnost ruralnog turizma na našem području. Jedna od aktivnosti koja ide u prilog toj tvrdnji jest i nedavno održana radionica “Ruralni turizam – kako ga pokrenuti i održati” koja je organizirana u suradnji s Institutom za turizam, jedinim znanstvenim javnim institutom u Hrvatskoj specijaliziranim za istraživanje i konzalting u turizmu, a u sklopu projekta suradnje “Skrivena blaga ruralnog turizma” kojeg provodi LAG.

IMG_20210907_123225.jpg

Da je tema itekako pogođena potvrđuje velik broj sudionika koji su s velikim zanimanjem pratili sve teme obrađene na ovoj dvodnevnoj, vrlo intenzivnoj radionici.

Sudionike je na samom početku pozdravio zamjenik župana Josip Grivec koji je istaknuo kako ga izrazito raduje velik broj sudionika na radionici što dokazuje da neosporno postoji želja za razvoj turizma na području LAG-a koje itekako ima velik turistički potencijal.

IMG_20210906_091013.jpg

Na radionici su obrađene teme pokretanja ruralnog turizma na OPG-u, uspješnog poslovanja u ruralnom turizmu, kulturna baština i kako je interpretirati te marketing u turizmu.

Valja istaknuti kako su uz izvrsne predavačice i polaznici vrlo aktivno sudjelovali u obrađivanju tema isticavši primjere dobrih praksi, svoja iskustva, mišljenja i ideje. Na taj način radionica je dobila na svojoj dinamičnosti i interaktivnosti.

IMG_20210907_102629.jpg

Vjerujemo kako će ova radionica biti još jedan “zamašnjak” u “buđenju” ruralnog turizma na području LAG-a Mura-Drava.

unnamed.png

Označeno u