Knauf Insulation – naši zaposlenici temelj su održivog poslovanja

Sponzorirani članak | 14.9.2021. u 08:52h | Objavljeno u Sponzorirano

Više od 40 godina, Knauf Insulation iz Novog Marofa lider je na tržištima izolacijskih proizvoda.

Inovativnost, ekološka osviještenost, briga o zaposlenicima i kontinuirana unapređenja, nositelji su poslovanja kompanije.

Rast ekološke svijesti te proaktivnost svih zaposlenika omogućili su da je novomarofska tvornica postala prva tvornica kamene mineralne vune u svijetu koja u proizvodnji koristi prirodno vezivo ECOSE®, bez dodanog fenola i formaldehida. Zahvaljujući ekološkom vezivu smanjen je utjecaj na okoliš, a kupcima osigurana prirodna toplinska, zvučna i protupožarna izolacija, dok je radnicima omogućeno bolje radno okruženje.

Također, tvornica u Novom Marofu specijalizirana je za proizvodnju tehničkih izolacija i sustava, koji se iz Hrvatske izvoze po cijelom svijetu, ali i za proizvodnju izolacije danas toliko potrebne kod gradnje i energetske obnove privatnih kuća, višestambenih zgrada te javnih zgrada poput škola, bolnica i vrtića. Izolacijski materijali imaju velik utjecaj na smanjenje emisija ugljikovodika, te treba znati da svaka tona proizvedene izolacije u novomarofskoj tvornici uštedi 500 puta više energije nego je bilo potrebno za njenu proizvodnju!

Danas je Knauf Insulation važan gospodarski subjekt u županiji, ne samo po ekonomskim parametrima nego i po društvenoj ulozi koja obvezuje i određuje poslovanje.

Knauf_2.jpg

Sa svojih preko 200 zaposlenika, kompanija je jedan od najvećih izvoznika u cijeloj zemlji, a po poslovnim rezultatima je uvijek među prvih 200. Ulaganja u širenje i modernizaciju proizvodnje samo u ovoj godini iznose preko 70 milijuna kuna što će omogućiti nova zapošljavanja. Gledajući lokalno, kompanija u Hrvatskoj radi s oko 200 ugovornih kupaca te sa 600 domaćih i inozemnih dobavljača, kooperanata i prijevoznika te time pozitivno utječe na održivost cjelokupne zajednice.

Temelj ovih rezultata počiva u ljudima koji su kroz više od 40 godina stvarali vrijednosti Knauf

Insulationa. Osim što kompanija sigurnost i zdravlje zaposlenika stavlja na prvo mjesto, kontinuirano se ulaže i u njihov razvoj.

Pored prosječne plaće koja je u 2021. godini znatno viša od republičkog prosjeka i iznosi 9.086 kuna neto, djelatnicima se isplaćuje i puni neoporezivi iznos neto naknade za godišnji odmor i božićnicu, nagrada za ostvarene poslovne rezultate te naknada za topli obrok u iznosu utvrđenom Kolektivnim ugovorom.

Pored održivosti na globalnom nivou, Knauf Insulationu je važna povezanost s lokalnom zajednicom. Uz to što zapošljava veliki broj stanovnika, posluje i s velikim brojem lokalnih kooperanta. Također, dugi niz godina snažno podupire rad brojnih udruga s područja grada Novog Marofa i okolice, te je u posljednjih sedam godina za njihov rad izdvojio više od 3 milijuna kuna.

Knauf Insulation trajno bazira održivost na dobrim odnosima s lokalnom zajednicom, konkurentnosti na tržištu, fleksibilnoj proizvodnji, zdravom i sigurnom radnom okruženju s ponosnim zaposlenicima te kružnim gospodarstvom vođenim najboljom tehnologijom.

Knauf_3.jpg

Označeno u
Video sadržaj