I-VENT Udahnite svježi zrak!

VVM | 23.7.2024. u 10:36h | Objavljeno u Sponzorirano

I-Vent ventilacijski sustav efikasno je i dugoročno rješenje protiv vlage, plijesni i ustajalog zraka u svakom prostoru.

U Hrvatskoj je sve više domova ili stambenih jedinica neprikladnih za život jer u njima nema odgovarajućeg zraka. Ako nema odgovarajuće izmjene zraka, unutrašnjost postaje zasićena i više ne može apsorbirati vlagu te postoji opasnost od pojave kondenzata, gljivica i plijesni. Svakodnevno prozračivanje prostorija je od iznimne važnosti kako bi zrak bio kvalitetan te kako bi se izbjegla visoka vlažnost.

Zbog aktivnog načina života, u praksi je gotovo nemoguće svaka dva sata otvarati prozore i pravilno provjetravati stambene prostore. U tu svrhu netko bi trebao biti cijeli dan kod kuće. Osim toga, na taj način se povećavaju troškovi jer jednim provjetravanjem gubimo više toplinske energije nego radom ventilacijskog sustava u 24 sata. No, vrlo mali broj stanova ima ventilaciju. Kuhinjske nape i ventilatori samo izbacuju ustajali zrak, ali istovremeno ne pružaju dotok svježeg zraka.

Ekonomično i zdravo rješenje

Ako imate zagušljiv, ustajali zrak koji se manifestira osjećajem slabosti i glavoboljama te se često osjećate loše – vaše probleme tj. uzroke problema riješit će ventilacijski sustav i-Vent.

book-791824_1920.jpg

Noviji stanovi i kuće građene su u skladu s važećim propisima u građevinarstvu za stambenu izgradnju s posebnom pažnjom na uštedi energije; što znači da imaju dobro izoliranu ovojnicu zgrade i kvalitetne nepropusne prozore i ulazna vrata. S jedne strane, time se postigla energetska učinkovitost, koja je i bila cilj, ali s druge strane takvi stanovi i kuće jednostavno “ne dišu”. Takva gradnja i sve kvalitetniji materijali onemogućuju protok zraka koji je nužan da bi se prostor kvalitetno prozračio.

Ventilacijski sustav bez konkurencije

Kad ne osiguramo dovoljno ventilacije u našem domu, dolazi do katastrofe. Od povećane vrijednosti CO2 u prostoru, nedostatak kisika, zdravstveni problemi, loša kvaliteta zraka u prostoru općenito i sve skupa utječe na kvalitetu života. Te posljedice postaju još izraženije tijekom godina boravka u takvim prostorijama. S druge strane, oni koji se odluče na sustav ventilacije bilježe veliki napredak u kvaliteti života.

Na hrvatskom tržištu i-Vent uspješno posluje preko dvije godine, a na slovenskom i više od 20 godina. Tehnički podaci za i-Vent sustave dokazuju superiornost visokokvalitetnog njemačkog proizvoda koji se stalno usavršava i cjenovno je vrlo pristupačan, a pogodan je za novogradnju i adaptaciju. Obratite nam se s povjerenjem!

ivent-postavljanje-sesvete-9.jpg

Što su decentralizirani sustavi

Zbog aktivnog načina života, u praksi je gotovo nemoguće svaka dva sata otvarati prozore i pravilno provjetravati stambene prostore. U tu svrhu netko bi trebao biti cijeli dan kod kuće. Osim toga, na taj način se povećavaju troškovi jer jednim provjetravanjem gubimo više toplinske energije nego radom ventilacijskog sustava u 24 sata. Stalni dotok svježeg zraka možete postići upravo ventilacijskim sustavom i-Vent.

Centralni sustavi su stvar prošlosti i zamjenjuju ih decentralizirani sustavi. Decentralizirani ventilacijski sustav s rekuperacijom zapravo je sličan centralnom, s tom razlikom što ga je, u odnosu na potonji, znatno lakše ugraditi. I-Vent kao najbolji decentralizirani sustav u Europi, jeftiniji je, tiši, energetski učinkovitiji, niži su operativni troškovi i ne trebaju ventilacijske kanale koje je potrebno čistiti!

Sve više ljudi izabire stanove u novogradnji ili adaptira stare stanove i kuće kako bi dobili što učinkovitu izolaciju prostora i time postigli uštede na energentima. Ali nakon što poboljšaju uvjete stanovanja, koji im s jedne strane donose energetsku učinkovitost kroz novu izolaciju, fasadu ili stolariju, s druge strane nastaju drugi problemi. Prostor se na taj način gotovo hermetički zatvorio i zabrtvio te više nema protoka tj. cirkulacije zraka. Osim ustajalog zraka, stvaraju se uvjeti za povećanu kondenzaciju te nastanak vlage i plijesni. Ugradnjom ventilacijskog sustava taj se problem riješava doslovce preko noći jer ventilacija omogućava 24-satnu cirkulaciju zraka i time se onemogućava stvaranje vlage.

Za više informacija posjetite web stranicu www.i-vent.com/hr ili nazovite 01/2132-400 tijekom radnog vremena.

i-vent_aplikacija2.jpg