Grad Novi Marof financijski podržao udrugu Ana Foto: Udruga Ana

Grad Novi Marof financijski podržao udrugu Ana

VV | 23.7.2024. u 08:45h | Objavljeno u Sponzorirano

Grad Novi Marof odlučio je financijski podržati Ana - udrugu za pomoć djeci i obiteljima.

Siniša Jenkač, gradonačelnik Grada Novog Marofa i Ana Duga, predsjednica Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima potpisali su Ugovor o dodjeli financijskih sredstava Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima.

Potpisom ovog ugovora Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima poziva roditelje sa područja Novog Marofa da uključe djecu u radionice za djecu.

Radionice su se do sada uspješno provodile u Varaždinu, a od sada će se održavati i u Novom Marofu. Što to znači za djecu Novog Marofa?

- To znači da će djeca imati mogućnost izražavanja na papiru, dakle moći će crtati, bojati. Nekada radionice su slobodne teme, a nekada imaju određenu temu. Na radionicama se ponekad pjeva, recitira i razgovara o raznim temama. Posebno su zanimljive kulinarske radionice, a mogle bi se napraviti i radionice gdje bi djeca slušala o zanimljivostima Novog Marofa. Bitno je istaknuti da djeci se pomaže u pripremi za školu, kako ne bi preskakala godinu, pomaže se djeci u savladavanju školskog gradiva, kako ne bi dobivala loše ocjene i potiče ih se da daju sve od sebe i da ne odustaju od vlastitog izgrađivanja. Ovaj program je jako dobar za socijalizaciju djece, posebno je koristan za djecu s posebnim potrebama, problemima u ponašanju i invaliditetom - ističe Ana Duga iz udruge Ana.

- Jako sam zadovoljna što sam s gospodinom gradonačelnikom Novog Marofa Sinišom Jenkačom potpisala ugovor i pozivam studente iz Novog Marofa da se uključe u program, kao i roditelje da uključe svoju djecu u Novom Marofu. Radionice su zamišljene da budu i zabavne i edukativne. Radionice su benefit kako za djecu koja usvajaju nova znanja i vještine, tako i za studente koji si zarade za svoje studentske potrebe i steknu iskustvo u radu s djecom. Obavijestit ćemo javnost o terminima održavanja radionica za djecu u Novom Marofu - rekla je Ana Duga iz udruge Ana.

- Zadovoljan sam potpisom Ugovora. Ulaganje u razvoj djece i pomoć roditeljima uz istovremenu potporu i studentima vidim kao dobro ulaganje u dobru budućnost Grada Novog Marofa. Ove godine je Grad Novi Marof uložio 76 tisuća eura u udruge i pozivam da građani grada Novog Marofa dobro iskoriste taj novac. Želja mi je da djeca iz Novog Marofa iskoriste ovu šansu za što bolje rezultate u razvoju i obrazovanju, a studenti da ostanu kad završe studij u gradu Novom Marofu. Želim uspjeha predsjednici Ani Duga na uspješnoj realizaciji projekta - rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Sve što su u udruzi Ana do sada radili može se vidjeti i na Internet stranici: www.udrugaana.hr, a ukoliko im se želi netko obratiti ima e mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj telefona: 095/365-65-07.

udruga_ana_novi_marof_23072024_2.jpg

udruga_ana_novi_marof_23072024_1.jpg